20' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Βράζουμε το ρύζι σε 5 φλιτζάνια νερό με 1 κουτ.γλυκού αλάτι, τη δάφνη και τα κλωνάρια μαϊντανού.
  2. Μόλις πιει το νερό του και έχει μαλακώσει, σε περίπου 18-20 λεπτά, αποσύρουμε από τη φωτιά, πετάμε τη δάφνη και τα κλωνάρια μαϊντανού, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε το ρύζι με μια πετσέτα, που θα απορροφήσει τους υδρατμούς, μέχρι να κρυώσει.
  3. Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  4. Καθαρίζουμε τα αυγά και τα κόβουμε στα τέσσερα.
  5. Βάζουμε το ρύζι σε ένα βαθύ μπολ, προσθέτουμε το καρότο, το σέλερι, τον μαϊντανό, το κύμινο (αν βάλουμε), το ζαμπόν, τα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε.
  6. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε απαλά.
  7. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο και προσθέτουμε ό,τι χρειάζεται.
  8. Σερβίρουμε γαρνίροντας κάθε μερίδα με τα αυγά.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Ρύζι

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών