20' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 45 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Βράζουμε το ρύζι σε 5 φλιτζάνια νερό με 1 κουτ.
  2. γλυκού αλάτι, τη δάφνη και τα κλωνάρια μαϊντανού.
  3. Μόλις πιει το νερό του και έχει μαλακώσει, σε περίπου 18-20 λεπτά, αποσύρουμε από τη φωτιά, πετάμε τη δάφνη και τα κλωνάρια μαϊντανού, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε το ρύζι με μια πετσέτα, που θα απορροφήσει τους υδρατμούς, μέχρι να κρυώσει.
  4. Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  5. Καθαρίζουμε τα αυγά και τα κόβουμε στα τέσσερα.
  6. Βάζουμε το ρύζι σε ένα βαθύ μπολ, προσθέτουμε το καρότο, το σέλερι, τον μαϊντανό, το κύμινο (αν βάλουμε), το ζαμπόν, τα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε.
  7. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε απαλά.
  8. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο και προσθέτουμε ό,τι χρειάζεται.
  9. Σερβίρουμε γαρνίροντας κάθε μερίδα με τα αυγά.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών