20'
προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Βράζουμε το ρύζι σε 5 φλιτζάνια νερό με 1 κουτ.γλυκού αλάτι, τη δάφνη και τα κλωνάρια μαϊντανού.
- Μόλις πιει το νερό του και έχει μαλακώσει, σε περίπου 18-20 λεπτά, αποσύρουμε από τη φωτιά, πετάμε τη δάφνη και τα κλωνάρια μαϊντανού, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε το ρύζι με μια πετσέτα, που θα απορροφήσει τους υδρατμούς, μέχρι να κρυώσει.
- Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Καθαρίζουμε τα αυγά και τα κόβουμε στα τέσσερα.
- Βάζουμε το ρύζι σε ένα βαθύ μπολ, προσθέτουμε το καρότο, το σέλερι, τον μαϊντανό, το κύμινο (αν βάλουμε), το ζαμπόν, τα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε απαλά.
- Ελέγχουμε το αλατοπίπερο και προσθέτουμε ό,τι χρειάζεται.
- Σερβίρουμε γαρνίροντας κάθε μερίδα με τα αυγά.