ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΡυζοσαλάτα με λαχανικάΡυζοσαλάτα με λαχανικά
15' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
8 ώρες αναμονή
Σύνολο: 8 ώρες και 30'

Υλικά

Μερίδες: 6

Για το λάδι βασιλικού

Διαδικασία

Λάδι βασιλικού

  1. Για να ετοιμάσουμε τη ρυζοσαλάτα με μήλο και λάδι βασιλικού σε άφθονο νερό που κοχλάζει, ρίχνουμε τα φύλλα βασιλικού και τα βράζουμε μόνο για 15 δευτερόλεπτα.
  2. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε για 2-3 λεπτά σε μπολ με παγωμένο νερό, ώστε και ο βρασμός να σταματήσει και να διατηρήσει ο βασιλικός το ωραίο, πράσινο χρώμα του.
  3. Βγάζουμε τα φύλλα και τα στεγνώνουμε πολύ καλά σε απορροφητικό χαρτί.
  4. Τα ρίχνουμε στον κάδο του πολυκόφτη που διαθέτουμε μαζί με το λάδι και τα χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα για 5 λεπτά.
  5. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 8 ώρες, καλύτερα για όλο το βράδυ.
  6. Σουρώνουμε το μείγμα σε ψιλό σουρωτήρι, χωρίς να το πιέσουμε έντονα.
  7. Το λάδι μας πρέπει να έχει βαθύ πράσινο χρώμα και έντονη γεύση και άρωμα βασιλικού.

Ρυζοσαλάτα

  1. Βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Το στραγγίζουμε και το αδειάζουμε σε βαθύ μπολ σερβιρίσματος.
  3. Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και προσθέτουμε όλα τα υλικά για τη σαλάτα.
  4. Αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με όσο από το λάδι βασιλικού θέλουμε (περίπου 80-90 ml) και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 223.

Άρθρα και Συνταγές με Μήλο

Άρθρα και Συνταγές με Ρύζι

Άρθρα και Συνταγές με Φυστίκια

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT