15'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'
Υλικά
Μερίδες: 4Για την παρασκευή της ρυζοσαλάτας
Για το βράσιμο του ρυζιού
Διαδικασία
- Για την ρυζοσαλάτα ξεκινάμε και βράζουμε το ρύζι σε 5½ φλιτζ. τσαγιού νερό με το δαφνόφυλλο, το καρότο και τα κλωνάρια μαϊντανού.
- Μόλις πιει τα υγρά του και γίνει (σε περίπου 18-20 λεπτά), το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει μέχρι να αποκτήσει θερμοκρασία δωματίου.
- Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Μόλις το ρύζι κρυώσει, προθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, αναμειγνύουμε και σερβίρουμε.
- Συνοδεύουμε με παξιμάδια σταρένια και λίγη φέτα.
Μυστικά
Το καρότο που χρησιμοποιήσαμε για το βράσιμο του ρυζιού, μπορούμε να το κόψουμε σε μικροσκοπικά κυβάκια και να το βάλουμε κι αυτό μέσα στη σαλάτα.