15'
προετοιμασία
Σύνολο: 15'
Υλικά
Μερίδες: 2Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τη σαλάτα «κίμτσι» με αγγούρι ξεκινάμε και κόβουμε το αγγούρι στη μέση κατά μήκος.
- Προαιρετικά, για καπνιστή γεύση, το λαδώνουμε πρώτα με ελαιόλαδο και το καψαλίζουμε για λίγα λεπτά είτε στο γκριλ είτε στη φωτιά, αν έχουμε εστία γκαζιού.
- Στη συνέχεια το χτυπάμε με τη λαβή ενός μεγάλου μαχαιριού και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
- Σε ένα μπολάκι βάζουμε το σησαμέλαιο, την σάλτσα Worcester, τη fish sauce και την πάστα gochujang και ανακατεύουμε.
- Σε ένα μεγαλύτερο μπολ βάζουμε το αγγούρι, το καρότο, το ραπανάκι και τη σάλτσα που φτιάξαμε και ανακατεύουμε.
- Γαρνίρουμε τη σαλάτα με λίγα φύλλα κόλιανδρου, μέλι και σουσάμι και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Κ», τεύχος 111.