20' προετοιμασία
Σύνολο: 20 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με ένα πιρούνι το λάδι και το ξίδι. 
  2. Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τα σαλατικά μας και τα κόβουμε σε μέτρια κομμάτια με το χέρι.
  3. Βάζουμε τα σαλατικά στο μπολ με το άρτυμα και ανακατεύουμε ώστε να βραχούν καλά.
  4. Πασπαλίζουμε με τον άνηθο και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε πιάτα ή σε μεγάλη πιατέλα.
  5. Στολίζουμε με τους σπόρους του ροδιού και τις φέτες του αλλαντικού ρολαρισμένες ή κομμένες σε μέτρια κομμάτια.
  6. Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με ψωμί ή παξιμάδι της αρεσκείας μας.

Μυστικά

  • Αντί για αλλαντικό, μπορούμε να βάλουμε το υπόλοιπο ψητό ή βραστό κοτόπουλο ή γαλοπούλα, κομμένα σε ωραίες, λεπτές φέτες.
  • Για πιο πλούσιο αποτέλεσμα μπορούμε να προσθέσουμε φουντούκια, αμύγδαλα ή καρύδια, ροδισμένα στο φούρνο στους 160° C για 15 λεπτά και χοντροκοπανισμένα.

Συνταγές με Αλλαντικά

Συνταγές με Λαχανικά

Συνταγές με Ρόδι

Συνταγές για Σαλάτα

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών