20'
προετοιμασία
Σύνολο: 20'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τη σαλάτα με καπνιστή γαλοπούλα και ρόδια, σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με ένα πιρούνι το λάδι και το ξίδι.
- Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τα σαλατικά μας και τα κόβουμε σε μέτρια κομμάτια με το χέρι.
- Βάζουμε τα σαλατικά στο μπολ με το άρτυμα και ανακατεύουμε ώστε να βραχούν καλά.
- Πασπαλίζουμε με τον άνηθο και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε πιάτα ή σε μεγάλη πιατέλα.
- Στολίζουμε με τους σπόρους του ροδιού και τις φέτες του αλλαντικού ρολαρισμένες ή κομμένες σε μέτρια κομμάτια.
- Σερβίρουμε τη σαλάτα με καπνιστή γαλοπούλα και ρόδια και συνοδεύουμε με ψωμί ή παξιμάδι της αρεσκείας μας.
Μυστικά
• Αντί για αλλαντικό, μπορούμε να βάλουμε το υπόλοιπο ψητό ή βραστό κοτόπουλο ή γαλοπούλα, κομμένα σε ωραίες, λεπτές φέτες. • Για πιο πλούσιο αποτέλεσμα μπορούμε να προσθέσουμε φουντούκια, αμύγδαλα ή καρύδια, ροδισμένα στο φούρνο στους 160° C για 15 λεπτά και χοντροκοπανισμένα.