15'
προετοιμασία
Σύνολο: 15'
Υλικά
Μερίδες: 2Για τη σαλτσα
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τη σαλάτα με καπνιστή πέστροφα και κατεψυγμένο αρακά, βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει τον αρακά για 7 - 8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς, και τον στραγγίζουμε.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα μπιζέλια με την πέστροφα, τη μαραθόριζα και τα μυρώνια ή μαϊντανό.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το σουσάμι, το χυμό λεμόνι και το μαραθόσπορο.
- Περιχύνουμε με τη σάλτσα τη σαλάτα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 109.