15' προετοιμασία
Σύνολο: 15'

Υλικά

Μερίδες: 2

Για τη σαλτσα 

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τη σαλάτα με καπνιστή πέστροφα και κατεψυγμένο αρακά, βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει τον αρακά για 7 - 8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς, και τον στραγγίζουμε.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα μπιζέλια με την πέστροφα, τη μαραθόριζα και τα μυρώνια ή μαϊντανό.
  3. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το σουσάμι, το χυμό λεμόνι και το μαραθόσπορο.
  4. Περιχύνουμε με τη σάλτσα τη σαλάτα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 109.

Άρθρα και Συνταγές με Αρακάς

Άρθρα και Συνταγές με Πέστροφα

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών