ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚουσκούς με αγγούρι, άνηθο, καπνιστό σολομό και σάλτσα γιαουρτιούΚουσκούς με αγγούρι, άνηθο, καπνιστό σολομό και σάλτσα γιαουρτιού
10' προετοιμασία
6' μαγείρεμα
Σύνολο: 16'

Υλικά

Μερίδες: 2

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τη σαλάτα με κινόα ή κουσκούς, σταφύλια και πετιμέζι ξεκινάμε βράζοντας σε μια κατσαρόλα το κουσκούς ή το κινόα, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Το σουρώνουμε και το κρατάμε στην άκρη.
  3. Χτυπάμε στο μούλτι το ελαιόλαδο με το πετιμέζι ή το μέλι, το χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι και, αν θέλουμε, το μπούκοβο μέχρι να προκύψει ένα λείο ντρέσινγκ.
  4. Βάζουμε σε μια βαθιά σαλατιέρα το κουσκούς ή το κινόα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό, και το σταφύλι, ανακατεύουμε, περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και σερβίρουμε τη σαλάτα με κινόα ή κουσκούς, σταφύλια και πετιμέζι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 89.

Άρθρα και Συνταγές με Κους κους

Άρθρα και Συνταγές με Σταφύλι

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT