10' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 20 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε ένα μικρό τηγάνι ζεσταίνουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά τη 1 κουτ. σούπας λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, μέχρι να μαραθεί και να μαλακώσει, για περίπου 10-15 λεπτά. Ανακατεύουμε πότε-πότε. Αν χρειαστεί προσθέτουμε 1 κουτ. σούπας νερό. Παράλληλα, βράζουμε το κριθαράκι σε μπόλικο αλατισμένο νερό για όση ώρα λένε οι οδηγίες της συσκευασίας. Τα τελευταία 3 λεπτά ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τα μπουκετάκια του μπρόκολου - δεν θέλουμε να παραβράσουν.
  2. Σουρώνουμε το κριθαράκι και το μπρόκολο και τα αδειάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί, ώστε να κρυώσουν γρήγορα. Αλατοπιπερώνουμε. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε με ένα πιρούνι το λάδι, το λεμόνι, τις μουστάρδες και τον κόλιανδρο. Περιχύνουμε τα υλικά στο ταψί, προσθέτουμε και το σοταρισμένο κρεμμύδι και ανακατεύουμε καλά.
  3. Σερβίρουμε τη σαλάτα σε μια πιατέλα ή σε ατομικά μπολ και προσθέτουμε τη θρυμματισμένη φέτα. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών