20' προετοιμασία
Σύνολο: 20'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε σαλάτα με ντάκο, ντομάτα, γλιστρίδα και κάππαρη, χοντροκόβουμε τη γλιστρίδα και την πλένουμε σε μια λεκάνη με νερό και λίγο ξίδι.
  2. Την αφήνουμε να στραγγίξει και τη στεγνώνουμε είτε με τον ειδικό στεγνωτήρα σαλάτας είτε πάνω σε πετσέτα.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα παξιμάδια, τις ντομάτες, τη γλιστρίδα, το κρεμμύδι, την κάππαρη, την πιπεριά, το μαϊντανό, αλάτι (με μέτρο) και πιπέρι.
  4. Ανακατεύουμε, περιχύνουμε με το λάδι και το ξίδι, και σερβίρουμε τη σαλάτα με ντάκο, ντομάτα, γλιστρίδα και κάππαρη.

Ένα λευκό μέτρια αρωματικό κρασί θα είναι ό,τι πρέπει.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 52.

Άρθρα και Συνταγές με Μαϊντανός

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών