20' προετοιμασία
Σύνολο: 20 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Χοντροκόβουμε τη γλιστρίδα και την πλένουμε σε μια λεκάνη με νερό και λίγο ξίδι.
  2. Την αφήνουμε να στραγγίξει και τη στεγνώνουμε είτε με τον ειδικό στεγνωτήρα σαλάτας είτε πάνω σε πετσέτα.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα παξιμάδια, τις ντομάτες, τη γλιστρίδα, το κρεμμύδι, την κάππαρη, την πιπεριά, το μαϊντανό, αλάτι (με μέτρο) και πιπέρι.
  4. Ανακατεύουμε, περιχύνουμε με το λάδι και το ξίδι, και σερβίρουμε.

Ένα λευκό μέτρια αρωματικό κρασί θα είναι ό,τι πρέπει.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 52.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών