ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πλούσια σαλάτα με αρακάΠλούσια σαλάτα με αρακά
1 ώρα και 30' προετοιμασία
Σύνολο: 1 ώρα και 30'

Υλικά

Μερίδες: 6

Για τη βινεγκρέτ

Διαδικασία

  1. Βράζουμε τα παντζάρια σε μια κατσαρόλα σε μπόλικο αλατισμένο νερό που να τα καλύπτει, για 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν καλά.
  2. Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  3. Παράλληλα, σε μια δεύτερη κατσαρόλα βράζουμε τις πατάτες γύρω στα 45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Τις βγάζουμε από την κατσαρόλα και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
  5. Σε ένα κατσαρολάκι με νερό που κοχλάζει βάζουμε τα αυγά και τα βράζουμε για 10 λεπτά.
  6. Τα βγάζουμε και τα «κρυώνουμε» σε ένα μπολ με κρύο νερό.
  7. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τα παντζάρια, τα κόβουμε σε κυβάκια διαστάσεων περίπου 2,5 εκ. και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
  8. Κόβουμε το μαρούλι σε λωρίδες πάχους 1,5 εκ. και το βάζουμε μαζί με το φρέσκο κρεμμυδάκι στο μπολ.
  9. Καθαρίζουμε τα αυγά, τα κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι σε 8 φέτες το καθένα και τα προσθέτουμε και αυτά στο μπολ.

Βινεγκρέτ

  1. Ανακατεύουμε πρώτα το λάδι με τη μουστάρδα και μετά ρίχνουμε το ξίδι. Μη σας φαίνεται παράξενο αυτό - το κάνουμε για να μην ομογενοποιηθεί η βινεγκρέτ.
  2. Περιχύνουμε τη σαλάτα, την αλατοπιπερώνουμε και την ανακατεύουμε πολύ απαλά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 36.

Άρθρα και Συνταγές με Μαρούλι

Άρθρα και Συνταγές με Παντζάρια

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών