30' προετοιμασία
Σύνολο: 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Για το άρτυμα

Διαδικασία

  1. Πλένουμε και στεγνώνουμε όλα τα λαχανικά.
  2. Κόβουμε φαρδιές λωρίδες τη γαλλική σαλάτα και το άισμπεργκ και τα βάζουμε σε μια ευρύχωρη λεκάνη.
  3. Προσθέτουμε τη ρόκα κομμένη και τα μυρώνια ψιλοκομμένα.
  4. Κόβουμε το μήλο σε φέτες, τις ραντίζουμε με λίγο λεμόνι για να μη μαυρίσει και το ρίχνουμε στη σαλάτα.
  5. Καθαρίζουμε το πορτοκάλι αφαιρώντας και την άσπρη μεμβράνη, το κόβουμε ροδέλες και μετά σε κύβους και το προσθέτουμε στη σαλάτα.
  6. Βάζουμε σε ένα μπρίκι τις σταφίδες με το κονιάκ και τις ζεσταίνουμε σιγά σιγά στη φωτιά και μετά τις αφήνουμε σκεπασμένες να το απορροφήσουν όλο.
  7. Οταν κρυώσουν τις προσθέτουμε στη σαλάτα.
  8. Σε ένα βαζάκι με σφιχτό καπάκι βάζουμε όλα τα υλικά του αρτύματος, τα χτυπάμε καλά να ενωθούν, αδειάζουμε πάνω στη σαλάτα και με 2 κουτάλια την ανακατεύουμε να αρτυθεί καλά.
  9. Τη βάζουμε στη σαλατιέρα που θα τη σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με τα φουντούκια και σκορπίζουμε από πάνω την παρμεζάνα.
  10. Τέλος, ρίχνουμε το ρόδι από πάνω.
  11. Συνοδεύουμε με: Νόστιμη, πλούσια σαλάτα, ιδανική για περιστάσεις γιορτινές αλλά και για κάθε μέρα αν είμαστε απαιτητικοί σαλατοφάγοι.
  12. Συνδυάζεται μοναδικά με εκλεκτά αλλαντικά (π.
  13. χ.
  14. λούζα, προσούτο, σαλάμι Λευκάδος) και ψωμί της αρεσκείας μας, αλλά συνοδεύει θαυμάσια ψητά κρεατικά.
  15. Συμβουλή: Σε ορισμένα μεγάλα σούπερ μάρκετ υπάρχουν έτοιμοι σπόροι από φρεσκοκαθαρισμένο ρόδι.
  16. Είναι συσκευασμένοι σε διάφανα, πλαστικά κουτάκια που βρίσκουμε στα ράφια μαναβικής ή σε πάγκους με πάγο.
  17. Αν, για να γλιτώσουμε χρόνο, επιλέξουμε να τους χρησιμοποιήσουμε, ελέγχουμε αν είναι ταλαιπωρημένοι και, φυσικά, προσέχουμε την ημερομηνία λήξης.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών