
10'
προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'
Υλικά
Μερίδες: 4-6Για τα ψωμάκια
Διαδικασία
- Για τη σαλάτα με πράσινες φακές, αντζούγιες και ζεστό κατσικίσιο τυρί ξεκινάμε και σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζουμε τις φακές με 800 ml νερό, το κρεμμύδι και τον μαραθόσπορο να βράσουν σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να λιώσουν.
- Τις στραγγίζουμε και τις αδειάζουμε σε σαλατιέρα.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
- Μοιράζουμε το τυρί πάνω στα ψωμάκια, τα φουρνίζουμε στο γκριλ για 3 - 4 λεπτά και σερβίρουμε με τη σαλάτα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 117.