20' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι, κατά προτίμηση αντικολλητικό σε δυνατή φωτιά.
  2. Βάζουμε τις φέτες του μπέικον στο τηγάνι χωρίς λάδι και τις ψήνουμε στο λίπος που θα βγάλουν μέχρι να γίνουν τραγανές.
  3. Τις στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
  4. Βάζουμε στο τηγάνι 1 κουτ. σούπας λάδι και ψήνουμε τα κομμάτια του τυριού για 1-2 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς από όλες τις πλευρές.
  5. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα σαλατικά με το λάδι, το βαλσαμικό, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο αλάτι (γιατί το τυρί και το μπέικον είναι αλμυρά).
  6. Στρώνουμε τα σαλατικά σε μια πιατέλα, «γαρνίρουμε» με το μπέικον, το τυρί, και τα σύκα και σερβίρουμε με ψωμί φρυγανισμένο.

Μυστικά

Σε μια εορταστική περίσταση στολίζουμε τη σαλάτα με σπόρους ροδιού.

Συνταγές με Αλλαντικά

Συνταγές με Λαχανικά

Συνταγές με Σύκο

Συνταγές για Σαλάτα

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών