ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣαλάτα με ροδάκινα και σάλτσα με φυστίκια Αιγίνης και σταφίδεςΣαλάτα με ροδάκινα και σάλτσα με φυστίκια Αιγίνης και σταφίδες
15' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε την σαλάτα με βερίκοκα, ροδάκινα, πετιμέζι και μελίχλωρο Λήμνου πλένουμε καλά τα φρούτα (δεν ξεφλουδίζουμε τα ροδάκινα) και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες ή σε κομματάκια-μπουκιές.
  2. Τα βάζουμε σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το μηλόξιδο, το πετιμέζι και το μετρημένο ελαιόλαδο.
  3. Ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 10-15 λεπτά.
  4. Απλώνουμε το μείγμα σε μια πιατέλα, σκορπίζουμε από πάνω τα φύλλα μυρωδικών και το μελίχλωρο και πασπαλίζουμε με ανθό αλατιού.
  5. Ραντίζουμε με μερικές σταγόνες ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 220.

Άρθρα και Συνταγές με Βερίκοκα

Άρθρα και Συνταγές με Ροδάκινο

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT