Η σαλάτα του Απριλίου έχει απ’ όλα κι είναι πολύχρωμη. Συνοδεύει δε υπέροχα όλα τα ψητά.

20' προετοιμασία
Σύνολο: 20 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη σαλάτα

Για το λαδολέμονο

Διαδικασία

  1. Σαλάτα: Ρίχνουμε τα κομμένα φύλλα μαρουλιού σε μια μεγάλη σαλατιέρα.
  2. Προσθέτουμε τους κύβους φέτας, τις ελιές, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το τριμμένο καρότο, τα κομμένα ντοματίνια, τον άνηθο και το μαϊντανό, ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε απαλά με ξύλινη κουτάλα ή με τα χέρια μας.
  3. Λαδολέμονο: Σε ένα μπολάκι χτυπάμε με το πιρούνι το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το ξίδι, αλάτι και πιπέρι, ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κάρδαμο (ή το βασιλικό ή το δυόσμο), ανακατεύουμε και περιχύνουμε τη σαλάτα.
  4. Σερβίρουμε αμέσως.
  5. Συνοδεύουμε με ψωμί της αρεσκείας μας.
  6. Για πιο χορταστικό αποτέλεσμα μπορούμε να έχουμε στο τραπέζι πατάτες που έχουμε κόψει σε κύβους, έχουμε βράσει σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά και έχουμε αρτύσει με λάδι και μουστάρδα.
  7. Η σαλάτα αυτή συνοδεύει επίσης ψητά λουκάνικα ή μπιφτέκια ή κεφτέδες με μαϊντανό και δυόσμο.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών