ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣαλάτα του αγρού με εσπεριδοειδήΣαλάτα του αγρού με εσπεριδοειδή
15' προετοιμασία
Σύνολο: 15'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη σαλάτα

Για το λαδολέμονο

Διαδικασία

Σαλάτα

  1. Για να φτιάξουμε σαλάτα του αγρού, αρχικά ρίχνουμε τα κομμένα φύλλα μαρουλιού σε μια μεγάλη σαλατιέρα.
  2. Προσθέτουμε τους κύβους φέτας, τις ελιές, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το τριμμένο καρότο, τα κομμένα ντοματίνια, τον άνηθο και τον μαϊντανό.
  3. Στη συνέχεια, ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε απαλά με ξύλινη κουτάλα ή με τα χέρια μας.

Λαδολέμονο

  1. Σε ένα μπολάκι χτυπάμε με το πιρούνι το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το ξίδι, αλάτι και πιπέρι.
  2. Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κάρδαμο (ή το βασιλικό ή το δυόσμο), ανακατεύουμε και περιχύνουμε τη σαλάτα.
  3. Σερβίρουμε, τη σαλάτα του αγρού, αμέσως και συνοδεύουμε με ψωμί της αρεσκείας μας.

Μυστικά

  • Για πιο χορταστικό αποτέλεσμα μπορούμε να έχουμε στο τραπέζι πατάτες που έχουμε κόψει σε κύβους, έχουμε βράσει σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά και έχουμε αρτύσει με λάδι και μουστάρδα.
  • Η σαλάτα αυτή συνοδεύει επίσης ψητά λουκάνικα ή μπιφτέκια ή κεφτέδες με μαϊντανό και δυόσμο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 47.

Άρθρα και Συνταγές με Ελιά

Άρθρα και Συνταγές με Μαρούλι

Άρθρα και Συνταγές με Φέτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών