
15'
προετοιμασία
Σύνολο: 15'
Υλικά
Μερίδες: 4Για τη σαλάτα
Για το λαδολέμονο
Διαδικασία
Σαλάτα
- Για να φτιάξουμε σαλάτα του αγρού, αρχικά ρίχνουμε τα κομμένα φύλλα μαρουλιού σε μια μεγάλη σαλατιέρα.
- Προσθέτουμε τους κύβους φέτας, τις ελιές, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το τριμμένο καρότο, τα κομμένα ντοματίνια, τον άνηθο και τον μαϊντανό.
- Στη συνέχεια, ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε απαλά με ξύλινη κουτάλα ή με τα χέρια μας.
Λαδολέμονο
- Σε ένα μπολάκι χτυπάμε με το πιρούνι το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το ξίδι, αλάτι και πιπέρι.
- Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κάρδαμο (ή το βασιλικό ή το δυόσμο), ανακατεύουμε και περιχύνουμε τη σαλάτα.
- Σερβίρουμε, τη σαλάτα του αγρού, αμέσως και συνοδεύουμε με ψωμί της αρεσκείας μας.
Μυστικά
- Για πιο χορταστικό αποτέλεσμα μπορούμε να έχουμε στο τραπέζι πατάτες που έχουμε κόψει σε κύβους, έχουμε βράσει σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά και έχουμε αρτύσει με λάδι και μουστάρδα.
- Η σαλάτα αυτή συνοδεύει επίσης ψητά λουκάνικα ή μπιφτέκια ή κεφτέδες με μαϊντανό και δυόσμο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 47.