ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠράσινη σαλάτα με κοτόπουλο και λαδολέμονο σταφυλιούΠράσινη σαλάτα με κοτόπουλο και λαδολέμονο με σταφύλια
10' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
15' αναμονή
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Για τη σαλάτα

Για τα κρουτόν

Για τη σάλτσα

Διαδικασία

Κρουτόν

  1. Για να φτιάξουμε σαλάτα του Καίσαρα, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 140° C.
  2. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο για 20 δευτερόλεπτα, σε μέτρια φωτιά. Προσέχουμε να μη ροδίσει το σκόρδο και πικρίσει, αλλά απλώς να αρωματίσει το λάδι.
  3. Προσθέτουμε τους κύβους ψωμιού και τους σοτάρουμε για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν.
  4. Μετά, τους στρώνουμε σε ένα ταψάκι και τους ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανοί και να ροδίσουν.
  5. Τους μεταφέρουμε σε χαρτί κουζίνας και τους αφήνουμε να στραγγίξουν και να κρυώσουν.

Σάλτσα

  1. Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μούλτι μέχρι να πάρουμε μια λεία σάλτσα, την οποία μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ, όπου θα χωράνε και τα σαλατικά.

Σαλάτα

  1. Ρίχνουμε στο μπολ με τη σάλτσα τα σαλατικά και ανακατεύουμε.
  2. Τέλος, σκορπίζουμε τις φλούδες παρμεζάνας και τα κρουτόν.
  3. Σερβίρουμε, τη σαλάτα του Καίσαρα, αμέσως.

Μυστικά

Αν θέλουμε να κάνουμε τη σαλάτα πιο χορταστική, προσθέτουμε 1 φιλέτο κοτόπουλου ψητό, κομμένο σε λεπτές φέτες.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 78.

Άρθρα και Συνταγές με Μαρούλι

Άρθρα και Συνταγές με Σκόρδο

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών