10'
προετοιμασία
45' μαγείρεμα
5 ώρες και 35'
αναμονή
Σύνολο: 6 ώρες και 30'
Υλικά
Μερίδες: 12Για το σιρόπι
Διαδικασία
- Για το σάμαλι, ανακατεύουμε το χονδρό σιμιγδάλι με το ψιλό σε ένα μεγάλο μπολ.
- Προσθέτουμε στη συνέχεια τη μαστίχα, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε καλά.
- Συνεχίζουμε προσθέτοντας το χυμό πορτοκαλιού και το νερό και αφήνουμε 15 λεπτά για να φουσκώσει λίγο το σιμιγδάλι.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 45 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσει και το περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι που το έχουμε βράσει για 10 λεπτά.
- Σερβίρουμε το σάμαλι όταν απορροφήσει το σιρόπι.
Μυστικά
Αντί για μαστίχα, αρωματίζουμε το γλυκό με 2 κάψουλες βανίλιας.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 8.