10'
προετοιμασία
1 ώρα
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 10'
Υλικά
Μερίδες: 4-6Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε το σαν..τζίκι, πρώτα τρίβουμε τα αγγούρια σε χοντρό τρίφτη.
- Στη συνέχεια, τα βάζουμε σε σουρωτήρι και τα πασπαλίζουμε με το χοντρό αλάτι.
- Τα αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους, για περίπου 1 ώρα.
- Στύβουμε το αγγούρι να βγάλει και τα υπόλοιπα υγρά και το ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
- Βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα προτού σερβίρουμε το σαν..τζίκι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 144.