10'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
30'
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 10'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Καθαρίζουμε το αγγούρι από τη φλούδα και το κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσουμε το ειδικό εργαλείο για το κόψιμο των λαχανικών που λέγεται μαντολίνο ή το μέρος του τρίφτη που βγάζει φλούδες από τα λαχανικά, ώστε να κόψουμε φέτες όσο το δυνατόν ισόπαχες και φίνες, σχεδόν διάφανες.
- Αλατίζουμε τις φέτες αγγουριού και τις ραντίζουμε με το ξίδι ή το χυμό λεμονιού.
- Τις αφήνουμε να μαριναριστούν για μισή ώρα και, έπειτα, τις στραγγίζουμε.
- Αλείφουμε τις μισές φέτες ψωμιού με βούτυρο, από άκρη σε άκρη.
- Καλύπτουμε με τις φετούλες αγγουριού, τις οποίες βάζουμε σε διπλή στρώση.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με τον άνηθο ή το μαϊντανό και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Αλείφουμε τις υπόλοιπες φέτες φωμιού με αυτό το μείγμα και σκεπάζουμε με αυτές τις φετούλες αγγουριού.
- Κόβουμε κάθε σάντουιτς διαγωνίως, ώστε να σχηματιστούν δύο τρίγωνα, ή σε τρεις λωρίδες.
- Συνοδεύουμε με τσάι, κατά την αγγλική παράδοση.
Μυστικά
Αν θέλουμε, μπορούμε να φτιάξουμε τα σάντουιτς με μία φέτα λευκό και μία φέτα μαύρο ψωμί. Το ξέρατε; Είναι κλασικά, αγγλικά σάντουιτς για το τσάι. Στο ξενοδοχείο Ritz του Λονδίνου, όπου ο θεσμός του απογευματινού τσαγιού τηρείται με ευλάβεια, σερβίρονται όλο το χρόνο, ενώ αναφορά σε αυτά κάνει και ο Όσκαρ Ουάιλντ στο έργο του «The importance of being Earnest». Εμείς μπορούμε να τα απολαύσουμε και το καλοκαίρι, οπότε το αγγούρι είναι στην εποχή του.