Δροσερά, νόστιμα, ταμάμ για την παραλία ή για ελαφρύ γεύμα.

10' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 40 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Καθαρίζουμε το αγγούρι από τη φλούδα και το κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες.
  2. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσουμε το ειδικό εργαλείο για το κόψιμο των λαχανικών που λέγεται μαντολίνο ή το μέρος του τρίφτη που βγάζει φλούδες από τα λαχανικά, ώστε να κόψουμε φέτες όσο το δυνατόν ισόπαχες και φίνες, σχεδόν διάφανες.
  3. Αλατίζουμε τις φέτες αγγουριού και τις ραντίζουμε με το ξίδι ή το χυμό λεμονιού.
  4. Τις αφήνουμε να μαριναριστούν για μισή ώρα και, έπειτα, τις στραγγίζουμε.
  5. Αλείφουμε τις μισές φέτες ψωμιού με βούτυρο, από άκρη σε άκρη.
  6. Καλύπτουμε με τις φετούλες αγγουριού, τις οποίες βάζουμε σε διπλή στρώση.
  7. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με τον άνηθο ή το μαϊντανό και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  8. Αλείφουμε τις υπόλοιπες φέτες φωμιού με αυτό το μείγμα και σκεπάζουμε με αυτές τις φετούλες αγγουριού.
  9. Κόβουμε κάθε σάντουιτς διαγωνίως, ώστε να σχηματιστούν δύο τρίγωνα, ή σε τρεις λωρίδες.
  10. Συνοδεύουμε με: Τσάι, κατά την αγγλική παράδοση.
  11. Συμβουλή: Αν θέλουμε, μπορούμε να φτιάξουμε τα σάντουιτς με μία φέτα λευκό και μία φέτα μαύρο ψωμί.
  12. Το ξέρατε;Είναι κλασικά, αγγλικά σάντουιτς για το τσάι.
  13. Στο ξενοδοχείο Ritz του Λονδίνου, όπου ο θεσμός του απογευματινού τσαγιού τηρείται με ευλάβεια, σερβίρονται όλο το χρόνο, ενώ αναφορά σε αυτά κάνει και ο Όσκαρ Ουάιλντ στο έργο του «The importance of being Earnest».
  14. Εμείς μπορούμε να τα απολαύσουμε και το καλοκαίρι, οπότε το αγγούρι είναι στην εποχή του.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών