
12'
προετοιμασία
3' μαγείρεμα
Σύνολο: 15'
Υλικά
Μερίδες: 2Διαδικασία
- Για το σάντουιτς με ομελέτα, κατσικίσιο τυρί και προσούτο, χτυπάμε με το σύρμα τα ασπράδια των αυγών μέχρι να γίνουν αφράτα.
- Προσθέτουμε τους κρόκους, το θρυμματισμένο τυρί, το μαϊντανό, το αλάτι και ανακατεύουμε.
- Σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε, σε δυνατή φωτιά, το βούτυρο μέχρι να λιώσει και ρίχνουμε το μείγμα των αυγών.
- Τηγανίζουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να γίνει και να ροδίσει η ομελέτα.
- Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση και βάζουμε στο καθένα από 1 φέτα κατσικίσιο τυρί (ή μανούρι).
- Κόβουμε την ομελέτα σε κομμάτια, τα οποία μοιράζουμε στα 2 σάντουιτς.
- Βάζουμε επίσης το σπανάκι ή τη ρόκα και 2 φέτες προσούτο στο καθένα, κλείνουμε και σερβίρουμε το σάντουιτς με ομελέτα, κατσικίσιο τυρί και προσούτο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 107.