Το μυστικό νοστιμιάς σε αυτό το σάντουιτς είναι τα καραμελωμένα κρεμμύδια, μας εξομολογούνται από το Metropolis στη Βουλής, στο Σύνταγμα. Η ποσότητα είναι μεγάλη, φτάνει για 2-3 σάντουιτς, αλλά όσο περισσότερο βάλουμε, τόση περισσότερη γεύση. Αν μας περισσέψουν, τα διατηρούμε σκεπασμένα στο ψυγείο.

30' προετοιμασία
Σύνολο: 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: για 1 σάντουιτς

Για το σάντουιτς

Διαδικασία

  1. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να γυαλίσουν και να ξανθύνουν. Σβήνουμε με το ξίδι και σοτάρουμε για άλλα 1-2 λεπτά περίπου, μέχρι να εξατμιστεί. Ρίχνουμε την καστανή ζάχαρη και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 15 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και το μείγμα να αρχίσει να μελώνει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
  2. Καθαρίζουμε καλά το τηγάνι και το ζεσταίνουμε σκέτο, σε πολύ δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψει και να αχνίσει. Βάζουμε στο τηγάνι το ψαρονέφρι και ψήνουμε για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά (ελέγχουμε να έχει ψηθεί και στο κέντρο του). Αποσύρουμε από τη φωτιά. Αλείφουμε τις φέτες ψωμιού με τη μουστάρδα. Βάζουμε στη μία φέτα το τυρί, τις φέτες ντομάτας, τη λόλα και αλατοπίπερο. Πάνω στη λόλα βάζουμε 2 κ.σ. κρεμμύδια και τις φέτες από ψαρονέφρι.
  3. Βάζουμε άλλες 2 κ.σ. κρεμμύδια, σκεπάζουμε με τη δεύτερη φέτα ψωμιού και σερβίρουμε αμέσως.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών