40'
προετοιμασία
30' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 10'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε σαρδέλες στον φούρνο με ντομάτες και μυρωδικά, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
- Στη συνέχεια, αλατοπιπερώνουμε καλά τις σαρδέλες.
- Σε μπολάκι ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το κρασί, τον χυμό λεμονιού και 100 ml νερό.
- Σε ένα μέτριο ταψί απλώνουμε τις φέτες κρεμμυδιού έτσι ώστε να καλύψουμε τον πάτο και από πάνω τακτοποιούμε τις σαρδέλες.
- Απλώνουμε τις ντομάτες πάνω από τις σαρδέλες και πασπαλίζουμε με τον άνηθο, τον βασιλικό, το ξύσμα, την πιπεριά Φλωρίνης και αλατοπίπερο.
- Περιχύνουμε με το μείγμα κρασιού και ψήνουμε για 30 λεπτά.
Ρετσίνα από Ασύρτικο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 221.