Ιδιαίτερες και εντυπωσιακές, οι σαρλότ που σας προτείνουμε είναι τούρτες σε γιορτινό αμπαλάζ. Και ποιο το περιτύλιγμα; Σαβαγιάρ, μπισκότα ή μπριός!

50' προετοιμασία
12 ώρες αναμονή
Σύνολο: 12 ώρες και 50 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 8

Κρέμα

Διαδικασία

  1. Μουσκεύουμε τα φύλλα ζελατίνης σε λίγο κρύο νερό, μέσα σε ένα μπολ. Αφήνουμε για μερικά λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Έπειτα τα στύβουμε και τα λιώνουμε σε περίπου 4 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό. Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη έως ότου αφρατέψει. Παίρνουμε ένα μέρος από το μείγμα του τυριού, το αδειάζουμε στις λιωμένες ζελατίνες και ανακατεύουμε πολύ γρήγορα. Στη συνέχεια, το προσθέτουμε ξανά στο υπόλοιπο μείγμα τυριού και ανακατεύουμε. Χτυπάμε σε καθαρό και στεγνό μίξερ τα ασπράδια με την κρυσταλλική ζάχαρη σε απαλή μαρέγκα και την ενσωματώνουμε στο μείγμα τυριού, ανακατεύοντας απαλά με μια ελαστική σπάτουλα σιλικόνης (μαρίζ). Ρίχνουμε τα μισά πορτοκάλια και ανακατεύουμε απαλά, να σκορπίσουν ομοιόμορφα.
  2. Συναρμολόγηση: Πολτοποιούμε τη μαρμελάδα μαζί με το νερό στον πολυκόφτη και αλείφουμε τις φέτες μπριός. Σε μια φόρμα σαρλότ (ή σε ένα μικρό κατσαρολάκι) τοποθετούμε περιμετρικά και στον πάτο τις φέτες μπριός. Αδειάζουμε τη μισή κρέμα μέσα στη φόρμα, απλώνουμε από πάνω φέτες μπριός και τελειώνουμε με την υπόλοιπη κρέμα και φέτες μπριός. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 βράδυ, ώστε να σφίξει. Ξεφορμάρουμε και γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα πορτοκάλια. Εναλλακτικά, μπορούμε να γαρνίρουμε με ζαχαρωμένες φλούδες πορτοκαλιού από ξηροκαρπάδικα.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών