15' προετοιμασία
35' βράσιμο
Σύνολο: 50 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε στο λάδι σε μέτρια φωτιά τον αρακά για 3-4 λεπτά, μέχρι να ξεπαγώσει και να εξατμιστούν τα υγρά.
  2. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, τη σελινόριζα, τα καρότα και τις πατάτες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 4-5 λεπτά, να μαλακώσουν ελαφρώς.
  3. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το μπαχάρι και 150 ml νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε για 18-20 λεπτά, μέχρι να γίνουν τα λαχανικά.
  4. Ανακατεύουμε το αλεύρι με 200 ml χλιαρό νερό και τον χυμό λεμονιού και περιχύνουμε το φαγητό.
  5. Ανακατεύουμε απαλά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Συνταγές με Αρακάς

Συνταγές με Καρότα

Συνταγές με Λαχανικά

Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών