15' προετοιμασία
35' βράσιμο
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε στο λάδι σε μέτρια φωτιά τον αρακά για 3-4 λεπτά, μέχρι να ξεπαγώσει και να εξατμιστούν τα υγρά.
  2. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, τη σελινόριζα, τα καρότα και τις πατάτες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 4-5 λεπτά, να μαλακώσουν ελαφρώς.
  3. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το μπαχάρι και 150 ml νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε για 18-20 λεπτά, μέχρι να γίνουν τα λαχανικά.
  4. Ανακατεύουμε το αλεύρι με 200 ml χλιαρό νερό και τον χυμό λεμονιού και περιχύνουμε το φαγητό.
  5. Ανακατεύουμε απαλά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Άρθρα και Συνταγές με Αρακάς

Άρθρα και Συνταγές με Καρότα

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών