ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠορτοκάλι στον φούρνο με κονιάκΠορτοκάλι στον φούρνο με κονιάκ
10' προετοιμασία
10' βράσιμο
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 20'

Υλικά

Μερίδες: Για περίπου 900 ml

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε σιρόπι πορτοκαλιού, σουρώνουμε το χυμό πορτοκαλιού και τον ρίχνουμε σε μια μικρή κατσαρόλα με τη ζάχαρη, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού.
  2. Βράζουμε για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά χωρίς να ανακατεύουμε.
  3. Όταν δέσει το σιρόπι, αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς, για τουλάχιστον 1 ώρα.
  4. Μοιράζουμε το σιρόπι πορτοκαλιού σε βάζα και το διατηρούμε στο ψυγείο για 3 μήνες.

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Λεμόνι

Άρθρα και Συνταγές με Πορτοκάλι

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών