
10'
προετοιμασία
10' βράσιμο
1 ώρα
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 20'
Υλικά
Μερίδες: Για περίπου 900 mlΔιαδικασία
- Για να φτιάξουμε σιρόπι πορτοκαλιού, σουρώνουμε το χυμό πορτοκαλιού και τον ρίχνουμε σε μια μικρή κατσαρόλα με τη ζάχαρη, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού.
- Βράζουμε για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά χωρίς να ανακατεύουμε.
- Όταν δέσει το σιρόπι, αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς, για τουλάχιστον 1 ώρα.
- Μοιράζουμε το σιρόπι πορτοκαλιού σε βάζα και το διατηρούμε στο ψυγείο για 3 μήνες.