15' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 6-8

Διαδικασία

  1. Ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη και την κανέλα σε ένα κατσαρολάκι, το οποίο τοποθετούμε στη φωτιά. Μόλις αρχίσει το μείγμα να κοχλάζει, το αφήνουμε να βράσει για 3 - 4 λεπτά και αποσύρουμε. Το αφήνουμε να κρυώσει. Στο μεταξύ, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C, στον αέρα. Θρυμματίζουμε με τα χέρια μας το τσουρέκι σε ένα στρογγυλό πυρέξ, όχι σε ψίχουλα, αλλά σε πιο μεγάλα κομμάτια. Ψήνουμε το τσουρέκι για 15 λεπτά. Το βγάζουμε από τον φούρνο και το περιχύνουμε παντού με το σιρόπι. Δεν πρέπει να μουλιάσει, ίσα-ίσα να βραχεί. Αν, δηλαδή, το τσουρέκι μας είναι μικρό, ρίχνουμε λιγότερο σιρόπι. Σκορπίζουμε από πάνω τις σταφίδες να πάνε παντού. Ετοιμάζουμε την κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία και την αδειάζουμε πάνω από το σιροπιασμένο τσουρέκι. Σουρώνουμε το γλυκό κουταλιού ώστε να μην έχει σιρόπι, το ψιλοκόβουμε και το ρίχνουμε από πάνω. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες.
  2. Μυστικά:
  3. Mπορούμε να παραλείψουμε τις σταφίδες αν δεν μας αρέσουν
  4. . Αν θέλουμε, προσθέτουμε λίγους ξηρούς καρπούς.
  5. Αντί για κρέμα άνθος αραβοσίτου βανίλια, μπορούμε να φτιάξουμε με άλλες γεύσεις και να τις γαρνίρουμε αναλόγως

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών