5'
προετοιμασία
5' ψήσιμο
Σύνολο: 10'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για την πίτσα γκρέκα, με πελτέ, φέτα και ρίγανη, αρχικά προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
- Αλείφουμε 4 μεσαίες αραβικές πίτες με 300 γρ. γαλοτύρι ή κατίκι.
- Στραγγίζουμε 60 γρ. λιαστές ντομάτες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
- Ανακατεύουμε με 60 γρ. ελιές Καλαμών σε ροδέλες και μοιράζουμε το μείγμα στις πίτες.
- Πασπαλίζουμε με λίγα φύλλα φρέσκιας ρίγανης (ή λίγη ξερή) και τρίβουμε πιπέρι (προτιμότερο πράσινο).
- Διπλώνουμε τις πίτες στα δύο (σαν μισοφέγγαρα) και ψήνουμε για 4 - 5 λεπτά, ίσα να ζεσταθεί και να λιώσει λίγο το τυρί.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 119.