20'
προετοιμασία
2 ώρες και 30' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 50'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για τις σκορπίνες πλακί αλά σπετσιώτα, ξεκινάμε και σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 15 λεπτά.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, σοτάρουμε για 2 λεπτά και ρίχνουμε τις ντομάτες και αλατοπίπερο.
- Βράζουμε τη σάλτσα υπομονετικά, για περίπου 1 1⁄2 ώρα, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να σωθούν τα υγρά της και να μελώσει ωραία.
- Προσθέτουμε τον μαϊντανό και τον δυόσμο και ανακατεύουμε.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 120°C.
- Αδειάζουμε τη σάλτσα σε ένα ταψί που να χωρά τα ψάρια το ένα δίπλα στο άλλο.
- Βάζουμε τα ψάρια στη σάλτσα και τα γυρίζουμε μερικές φορές για να βραχούν καλά.
- Αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε το ταψί με λαδόκολλα και μετά σφικτά με αλουμινόχαρτο.
- Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να γίνουν τα ψάρια.
- Σερβίρουμε τις σκορπίνες ζεστές, με τη σάλτσα τους.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 223.