ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣκορπίνα ψητή με παραπούλια σε σάλτσα αυγολέμονουΣκορπίνα ψητή με παραπούλια σε σάλτσα αυγολέμονου
20' προετοιμασία
2 ώρες και 30' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 50'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για τις σκορπίνες πλακί αλά σπετσιώτα, ξεκινάμε και σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 15 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε το σκόρδο, σοτάρουμε για 2 λεπτά και ρίχνουμε τις ντομάτες και αλατοπίπερο.
  3. Βράζουμε τη σάλτσα υπομονετικά, για περίπου 1 1⁄2 ώρα, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να σωθούν τα υγρά της και να μελώσει ωραία.
  4. Προσθέτουμε τον μαϊντανό και τον δυόσμο και ανακατεύουμε.
  5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 120°C.
  6. Αδειάζουμε τη σάλτσα σε ένα ταψί που να χωρά τα ψάρια το ένα δίπλα στο άλλο.
  7. Βάζουμε τα ψάρια στη σάλτσα και τα γυρίζουμε μερικές φορές για να βραχούν καλά.
  8. Αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε το ταψί με λαδόκολλα και μετά σφικτά με αλουμινόχαρτο.
  9. Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να γίνουν τα ψάρια.
  10. Σερβίρουμε τις σκορπίνες ζεστές, με τη σάλτσα τους.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 223.

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Σκορπίνα

Άρθρα και Συνταγές με Ψάρι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT