Μια ντομάτα σαλάτα στο πλάι ή μια απλή πατατοσαλάτα και είμαστε έτοιμοι…

5' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 20 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Βάζουμε τα ψάρια σε ένα μπολ και προσθέτουμε όλα τα υλικά.
  2. Ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε στην άκρη, να νοστιμίσουν, για περίπου 20 λεπτά.
  3. Προσθερμαίνουμε τον φούρνο για περίπου 10 λεπτά στους 200º C.
  4. Τραβάμε τα κλωνάρια δεντρολίβανου (αν χρησιμοποιήσαμε φρέσκο) από το μπολ με τα ψάρια και τα αραδιάζουμε σε ένα πυρέξ.
  5. Ακουμπάμε τα ψάρια πάνω στα κλωνάρια και περιχύνουμε με τα υγρά από το μπολ.
  6. Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τα ψάρια αλλά να μη στεγνώσουν.
  7. Τα σερβίρουμε ζεστά με απλή πατατοσαλάτα με λάδι, χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή με ντοματοσαλάτα και ψωμί της αρεσκείας μας.
  8. Συμβουλή: Αντί για σκουμπριά, μπορούμε να βάλουμε κολιούς ή σαφρίδια.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών