ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚοτόπουλο τραγανό, στην κοτοπουλιέραΚοτόπουλο τραγανό, στην κοτοπουλιέρα
20' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: για 4 μερίδες

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το σνίτσελ κοτόπουλο με μουστάρδα και πάπρικα πρώτα κόβουμε τα φιλέτα οριζοντίως στη μέση, σε δύο κομμάτια το καθένα, και χτυπάμε καλά με τον μπάτη ή με βαρύ γουδοχέρι, για να πλατύνουν και να λεπτύνουν.
  2. Αλατοπιπερώνουμε.
  3. Σε βαθύ πιάτο ανακατεύουμε με το σύρμα τα αυγά με αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη και τη μουστάρδα.
  4. Σε άλλο πιάτο ανακατεύουμε το αλεύρι, αλατοπίπερο και τα μπαχαρικά και σε τρίτο πιάτο βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά.
  5. Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Βουτάμε κάθε φιλέτο με τη σειρά στο αλεύρι, στο αυγό και στη φρυγανιά, έτσι ώστε να καλυφθούν καλά, και τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.
  6. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε με σπιτική μαγιονέζα, τηγανητές πατάτες ή πατατοσαλάτα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 170.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών