ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑνώμαλα σοκολατάκια«Ανώμαλα» σοκολατάκια, κοινώς, βραχάκια
40' προετοιμασία
4 ώρες αναμονή
Σύνολο: 4 ώρες και 40'

Υλικά

Τεμάχια: 15

Για τη γκανάς

Για την επικάλυψη

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε cake pops αρχικά βάζουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα σε ένα μπολ και την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα.
  2. Τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά μέχρι να πάρει βράση η κρέμα γάλακτος και αποσύρουμε.
  3. Την αδειάζουμε πάνω από την ψιλοκομμένη κουβερτούρα.
  4. Περιμένουμε περίπου 1 λεπτό να λιώσει κάπως η σοκολάτα και ανακατεύουμε με μια κουτάλα ή σπάτουλα ζαχαροπλαστικής (μαρίζ).
  5. Μόλις λιώσει η σοκολάτα, προσθέτουμε το ποτό και το βούτυρο, ανακατεύοντας μέχρι να αποκτήσουμε ένα λείο μείγμα.
  6. Το καλύπτουμε με μια μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 - 3 ώρες, να σταθεροποιηθεί.
  7. Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα της επικάλυψης.
  8. Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και πλάθουμε με τα χέρια μας στρογγυλά και ισομεγέθη μπαλάκια (σε μέγεθος μπουκιάς).
  9. Παίρνουμε στικ, σαν αυτά που έχουμε για τα γλειφιτζούρια, τα βουτάμε ένα-ένα στη λιωμένη σοκολάτα (να καλυφθεί περίπου κατά 1 εκ.) και στη συνέχεια σε κάθε μπαλάκι.
  10. Τα βάζουμε και πάλι στο ψυγείο για 1 ώρα ακόμη.
  11. Αφήνουμε την υπόλοιπη λιωμένη κουβερτούρα στην άκρη για να την ξαναχρησιμοποιήσουμε.

Επικάλυψη

  1. Αν η σοκολάτα έχει πήξει, την ξαναλιώνουμε σε μπεν μαρί και τη μοιράζουμε σε δύο μέρη.
  2. Στο ένα ρίχνουμε μερικές σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής για να γίνει ροζ (εκτός κι αν έχουμε πάρει χρωματιστή κουβερτούρα).
  3. Βουτάμε ένα-ένα τα μισά σοκολατάκια στη λευκή κουβερτούρα και τα άλλα μισά στη ροζ, ώστε να καλυφθούν ολόκληρα.
  4. Τα κρατάμε λίγο πάνω από τα μπολ για να στραγγίσει η περιττή σοκολάτα και τα στριφογυρίζουμε λιγάκι να καλυφθούν καλά.
  5. Τα αφήνουμε να στεγνώσουν και τα ξαναβουτάμε για να γίνει πιο παχιά η επικάλυψη.
  6. Επαναλαμβάνουμε όσες φορές θέλουμε.
  7. Αφήνουμε, τα cake pops, σε μια λαδόκολλα με το στικ προς τα πάνω για να στεγνώσει η σοκολάτα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γλυκές Ιστορίες, τεύχος 40.

Άρθρα και Συνταγές με Κονιάκ

Άρθρα και Συνταγές με Κρέμα Γάλακτος

Άρθρα και Συνταγές με Σοκολάτα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT