35' προετοιμασία
Σύνολο: 35 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 15 τμχ

Για την γκανάς

Για την επικάλυψη

Διαδικασία

  1. Βάζουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα σε ένα μπολ και την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα. Τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά μέχρι να πάρει βράση η κρέμα γάλακτος και αποσύρουμε. Την αδειάζουμε πάνω από την ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Περιμένουμε περίπου 1 λεπτό να λιώσει κάπως η σοκολάτα και ανακατεύουμε με μια κουτάλα ή σπάτουλα ζαχαροπλαστικής (μαρίζ). Μόλις λιώσει η σοκολάτα, προσθέτουμε το ποτό και το βούτυρο, ανακατεύοντας μέχρι να αποκτήσουμε ένα λείο μείγμα. Το καλύπτουμε με μια μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 - 3 ώρες, να σταθεροποιηθεί.
  2. Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα της επικάλυψης. Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και πλάθουμε με τα χέρια μας στρογγυλά και ισομεγέθη μπαλάκια (σε μέγεθος μπουκιάς). Παίρνουμε στικ, σαν αυτά που έχουμε για τα γλειφιτζούρια, τα βουτάμε ένα-ένα στη λιωμένη σοκολάτα (να καλυφθεί περίπου κατά 1 εκ.) και στη συνέχεια σε κάθε μπαλάκι. Τα βάζουμε και πάλι στο ψυγείο για 1 ώρα ακόμη. Αφήνουμε την υπόλοιπη λιωμένη κουβερτούρα στην άκρη για να την ξαναχρησιμοποιήσουμε.
  3. Επικάλυψη: Αν η σοκολάτα έχει πήξει, την ξαναλιώνουμε σε μπεν μαρί και τη μοιράζουμε σε δύο μέρη. Στο ένα ρίχνουμε μερικές σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής για να γίνει ροζ (εκτός κι αν έχουμε πάρει χρωματιστή κουβερτούρα). Βουτάμε ένα-ένα τα μισά σοκολατάκια στη λευκή κουβερτούρα και τα άλλα μισά στη ροζ, ώστε να καλυφθούν ολόκληρα. Τα κρατάμε λίγο πάνω από τα μπολ για να στραγγίσει η περιττή σοκολάτα και τα στριφογυρίζουμε λιγάκι να καλυφθούν καλά. Τα αφήνουμε να στεγνώσουν και τα ξαναβουτάμε για να γίνει πιο παχιά η επικάλυψη. Επαναλαμβάνουμε όσες φορές θέλουμε. Τα αφήνουμε σε μια λαδόκολλα με το στικ προς τα πάνω για να στεγνώσει η σοκολάτα.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών