40'
προετοιμασία
4 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 4 ώρες και 40'
Υλικά
Τεμάχια: 15Για τη γκανάς
Για την επικάλυψη
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε cake pops αρχικά βάζουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα σε ένα μπολ και την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα.
- Τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά μέχρι να πάρει βράση η κρέμα γάλακτος και αποσύρουμε.
- Την αδειάζουμε πάνω από την ψιλοκομμένη κουβερτούρα.
- Περιμένουμε περίπου 1 λεπτό να λιώσει κάπως η σοκολάτα και ανακατεύουμε με μια κουτάλα ή σπάτουλα ζαχαροπλαστικής (μαρίζ).
- Μόλις λιώσει η σοκολάτα, προσθέτουμε το ποτό και το βούτυρο, ανακατεύοντας μέχρι να αποκτήσουμε ένα λείο μείγμα.
- Το καλύπτουμε με μια μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 - 3 ώρες, να σταθεροποιηθεί.
- Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα της επικάλυψης.
- Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και πλάθουμε με τα χέρια μας στρογγυλά και ισομεγέθη μπαλάκια (σε μέγεθος μπουκιάς).
- Παίρνουμε στικ, σαν αυτά που έχουμε για τα γλειφιτζούρια, τα βουτάμε ένα-ένα στη λιωμένη σοκολάτα (να καλυφθεί περίπου κατά 1 εκ.) και στη συνέχεια σε κάθε μπαλάκι.
- Τα βάζουμε και πάλι στο ψυγείο για 1 ώρα ακόμη.
- Αφήνουμε την υπόλοιπη λιωμένη κουβερτούρα στην άκρη για να την ξαναχρησιμοποιήσουμε.
Επικάλυψη
- Αν η σοκολάτα έχει πήξει, την ξαναλιώνουμε σε μπεν μαρί και τη μοιράζουμε σε δύο μέρη.
- Στο ένα ρίχνουμε μερικές σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής για να γίνει ροζ (εκτός κι αν έχουμε πάρει χρωματιστή κουβερτούρα).
- Βουτάμε ένα-ένα τα μισά σοκολατάκια στη λευκή κουβερτούρα και τα άλλα μισά στη ροζ, ώστε να καλυφθούν ολόκληρα.
- Τα κρατάμε λίγο πάνω από τα μπολ για να στραγγίσει η περιττή σοκολάτα και τα στριφογυρίζουμε λιγάκι να καλυφθούν καλά.
- Τα αφήνουμε να στεγνώσουν και τα ξαναβουτάμε για να γίνει πιο παχιά η επικάλυψη.
- Επαναλαμβάνουμε όσες φορές θέλουμε.
- Αφήνουμε, τα cake pops, σε μια λαδόκολλα με το στικ προς τα πάνω για να στεγνώσει η σοκολάτα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γλυκές Ιστορίες, τεύχος 40.