15'
προετοιμασία
10' ψήσιμο
Σύνολο: 25'
Υλικά
Κομμάτια: 20Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τα σοκολατένια μπισκότα αμαρέτι πρώτα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C και στρώνουμε ένα φύλλο λαδόκολλας σε ένα ταψί.
- Ρίχνουμε στον πολυκόφτη τα ασπρισμένα αμύγδαλα με τη μισή ποσότητα ζάχαρης και ελάχιστο αλάτι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν λεπτή σκόνη.
- Προσθέτουμε τα 100 γρ. κουβερτούρα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να ξαναγίνει σαν σκόνη. Αδειάζουμε τη σκόνη σε ένα μεγάλο μπολ.
- Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ μέχρι να γίνουν μαρέγκα με μαλακές κορφές.
- Προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι η μαρέγκα να αποκτήσει σχετικά γυαλιστερή όψη και πιο σφιχτές κορφές.
- Προσθέτουμε το ξύσμα και ανακατεύουμε απαλά.
- Αδειάζουμε τη μαρέγκα στο στεγνό μείγμα του μπολ και ανακατεύουμε με ελαστική σπάτουλα, με μεγάλες και ανάλαφρες κινήσεις, μέχρι τα δύο μείγματα να ενωθούν.
- Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τις αραδιάζουμε στη λαδόκολλα στο ταψί, σε απόσταση μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν στο ψήσιμο.
- Σπάμε την επιπλέον κουβερτούρα σε κομματάκια και μοιράζουμε από ένα στο κέντρο κάθε κουταλιάς που βάλαμε στο ταψί.
- Ψήνουμε για 10 λεπτά. Τα μπισκότα θα είναι πολύ μαλακά στο άγγιγμα, αλλά όσο κρυώνουν θα σφίγγουν – θα παραμείνουν ελαφρώς μαλακά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 56.