40' προετοιμασία
3 ώρες αναμονή
Σύνολο: 3 ώρες και 40'

Υλικά

Μερίδες: 8-10

Διαδικασία

  1. Για το σοκολατένιο κορμό με μπισκότα, βάζουμε τα αυγά και την κοινή ζάχαρη σε ένα ανοξείδωτο μπολ ή σε μια κατσαρόλα. Στερεώνουμε το σκεύος πάνω σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει. Με αυτό τον τρόπο δημιουργούμε ένα μπεν μαρί
  2. Χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη, έως ότου αφρατέψουν και πάρουν ανοιχτόχρωμη απόχρωση.
  3. Με αυτό τον τρόπο παστεριώνουμε τα αυγά. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
  4. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακτεύουμε με μια σπάτουλα το βούτυρο με την άχνη πολύ καλά. Προσθέτουμε το κακάο, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
  5. Στη συνέχεια, ενσωματώνουμε το μείγμα αυγών - ζάχαρης, που είχαμε αφήσει να κρυώσει.
  6. Σε μια παραλληλόγραμμη φόρμα του κέικ ή σε μια φόρμα για κορμό (σε μαγαζιά με εξοπλισμό κουζίνας), απλώνουμε μια στρώση από την κρέμα που φτιάξαμε, σκεπάζουμε με μπισκότα, τα ραντίζουμε με λίγο κονιάκ και επαναλαμβάνουμε αυτήν τη διαδικασία έως ότου τελειώσουν τα υλικά.
  7. Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο, ώστε να παγώσει καλά ο κορμός (για περίπου 3 ώρες).
  8. Για να ξεφορμάρουμε το γλυκό, βυθίζουμε προσεκτικά τη φόρμα σε ζεστό νερό (ώστε να λιώσει ελαφρώς η εξωτερική επιφάνεια του κορμού και να μπορέσει να ξεκολλήσει και να «γλιστρήσει» το γλυκό), σκεπάζουμε με την πιατέλα σερβιρίσματος, αναποδογυρίζουμε και αφαιρούμε τη φόρμα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 44.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Λικέρ

Άρθρα και Συνταγές με Σοκολάτα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών