Διαδικασία
- Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο, ανακατεύοντάς τα σε μπεν μαρί (ή εναλλακτικά σε φούρνο μικροκυμάτων, στα 600 W, ανακατεύοντας πότε πότε). Αποσύρουμε το λιωμένο μείγμα από τη φωτιά.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ζαχαρούχο γάλα με το κακάο και τα αδειάζουμε στο μείγμα της κουβερτούρας.
- Προσθέτουμε τα φιστίκια Αιγίνης και τα βύσσινα και ανακατεύουμε καλά.
- Κόβουμε δύο κομμάτια διάφανης μεμβράνης με μήκος 40 εκ. και τα τεντώνουμε σε επίπεδη επιφάνεια, κολλημένα το ένα πάνω στο άλλο, για να φτιάξουμε ένα ανθεκτικό φύλλο.
- Στο κέντρο και κατά μήκος του διπλού φύλλου αδειάζουμε το σοκολατένιο μείγμα κουταλιά κουταλιά.
- Τυλίγουμε με τη μεμβράνη, φτιάχνοντας ένα ρολό, και στρίβουμε τις άκρες της σαν καραμέλα. Το βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες, μέχρι να σφίξει καλά.
Επικάλυψη
- Βράζουμε την κρέμα γάλακτος και την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει ένα λείο μείγμα.
- Τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά, ώστε να αρχίσει να σφίγγει τόσο που να στέκεται και να μπορούμε να το αλείψουμε με σπάτουλα, χωρίς να «τρέχει».
- Βγάζουμε από την κατάψυξη τον κορμό και τον αλείφουμε με το μείγμα της σοκολάτας.
- Με ένα πιρούνι ή μια σπάτουλα-παλέτα ή με τη μύτη από ένα μαχαίρι βουτύρου τραβάμε χαρακιές κατά μήκος του κορμού, για να δώσουμε την εντύπωση φλοιού δέντρου.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 47.