50'
προετοιμασία
1 ώρα ψήσιμο
30'
αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 20'
Υλικά
Μερίδες: 10-12Για τη ζύμη
Για τη γέμιση
Διαδικασία
Ζύμη
- Ρίχνουμε όλα τα υλικά, εκτός από τη σοκολάτα, στον κάδο του μίξερ και τα ζυμώνουμε με το φτερό, μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.
- Τότε προσθέτουμε τη σοκολάτα ζεστή.
- Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί η ζύμη.
- Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα.
- Τη βγάζουμε, κόβουμε τα 2/3 της ζύμης και τα μεταφέρουμε μέσα σε μια φόρμα τάρτας διαμέτρου 22-24 εκ.
- Πιέζουμε με την παλάμη μας - και βοηθητικά με τον πάτο από ένα μπρίκι ή ένα ποτήρι - ώστε να απλώσει η ζύμη και να καλύψει τον πυθμένα και τα πλαϊνά της ταρτιέρας, έχοντας ομοιόμορφο λεπτό πάχος (περίπου 4 χλστ.). Αν αυτός ο τρόπος μάς δυσκολεύει, μπορούμε να ανοίξουμε τη ζύμη με πλάστη, ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες για να μην κολλάει, και να τη στρώσουμε στην ταρτιέρα.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C.
Γέμιση
- Βράζουμε την κρέμα γάλακτος και την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα.
- Περιμένουμε 1-2 λεπτά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους και τα αυγά με την άχνη.
- Τα αδειάζουμε μέσα στη σοκολάτα και ομογενοποιούμε.
- Αδειάζουμε το μείγμα της γέμισης πάνω από τη ζύμη.
- Ανοίγουμε την υπόλοιπη ζύμη με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο πάχους 4 χλστ. και το στρώνουμε στην επιφάνεια της πίτας.
- Αλείφουμε με λίγο νερό και πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ.
- Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 50-60 λεπτά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 187.