Η συνταγή είναι της θείας Σέτης, που τη μοιράστηκε με τον «Γ» στο τεύχος οι Οικοδέσποινες των Αθηνών.
40'
προετοιμασία
5' ψήσιμο
Σύνολο: 45'
Υλικά
Μερίδες: 6Για την μπεσαμέλ
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε το σουφλέ σπανάκι με γαρίδες βράζουμε ελαφρώς τις γαρίδες και τις ξεφλουδίζουμε.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ξερό και τα φρέσκα κρεμμύδια για 4-5 λεπτά.
- Προσθέτουμε το ζεματισμένο σπανάκι και σοτάρουμε για λίγο, ανακατεύοντας, μέχρι να λαδωθεί καλά.
- Αποσύρουμε, προσθέτουμε τα 3/4 από τα τυριά και την κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
Μπεσαμέλ
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε γρήγορα με ένα σύρμα μέχρι να ψηθεί και να χρυσαφίσει ελαφρά.
- Ρίχνουμε σιγά σιγά το χλιαρό γάλα και ανα- κατεύουμε συνεχώς μέχρι να διαλυθεί καλά το αλεύρι και να σχηματιστεί μια καλοδεμένη μπεσαμέλ.
- Στο τέλος προσθέτουμε το αλάτι και το μοσχοκάρυδο.
Συναρμολόγηση
- Απλώνουμε τις γαρίδες σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ, τις αλατοπιπερώνουμε και τις σκεπάζουμε με το μείγμα του σπανακιού.
- Απλώνουμε από πάνω την μπεσαμέλ και την πασπαλίζουμε με τα τυριά που έχουμε κρατήσει.
- Ψήνουμε σε καυτό φούρνο στους 180°C, για 25-30 λεπτά.
- Στο τέλος, ανάβουμε το γκριλ μέχρι να γκρατιναριστεί ελαφρώς το φαγητό.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 211.