ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣουφλέ με σπανάκι και σολομόΣουφλέ με σπανάκι και σολομό Η συνταγή είναι της θείας Σέτης, που τη μοιράστηκε με τον «Γ» στο τεύχος οι Οικοδέσποινες των Αθηνών.

40' προετοιμασία
5' ψήσιμο
Σύνολο: 45'

Υλικά

Μερίδες: 6

Για την μπεσαμέλ

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το σουφλέ σπανάκι με γαρίδες βράζουμε ελαφρώς τις γαρίδες και τις ξεφλουδίζουμε.
  2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ξερό και τα φρέσκα κρεμμύδια για 4-5 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε το ζεματισμένο σπανάκι και σοτάρουμε για λίγο, ανακατεύοντας, μέχρι να λαδωθεί καλά.
  4. Αποσύρουμε, προσθέτουμε τα 3/4 από τα τυριά και την κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.

Μπεσαμέλ

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε γρήγορα με ένα σύρμα μέχρι να ψηθεί και να χρυσαφίσει ελαφρά.
  2. Ρίχνουμε σιγά σιγά το χλιαρό γάλα και ανα- κατεύουμε συνεχώς μέχρι να διαλυθεί καλά το αλεύρι και να σχηματιστεί μια καλοδεμένη μπεσαμέλ.
  3. Στο τέλος προσθέτουμε το αλάτι και το μοσχοκάρυδο.

Συναρμολόγηση

  1. Απλώνουμε τις γαρίδες σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ, τις αλατοπιπερώνουμε και τις σκεπάζουμε με το μείγμα του σπανακιού.
  2. Απλώνουμε από πάνω την μπεσαμέλ και την πασπαλίζουμε με τα τυριά που έχουμε κρατήσει.
  3. Ψήνουμε σε καυτό φούρνο στους 180°C, για 25-30 λεπτά.
  4. Στο τέλος, ανάβουμε το γκριλ μέχρι να γκρατιναριστεί ελαφρώς το φαγητό.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 211.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Γαρίδες

Άρθρα και Συνταγές με Κρέμα Γάλακτος

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT