10'
προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε σούπα με καρότο και κύμινο, αρχικά, σοτάρουμε, σε μια μέτρια κατσαρόλα, για 2-3 λεπτά στο λάδι, τα καρότα και το κρεμμύδι.
- Πασπαλίζουμε με λίγο κύμινο.
- Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το νερό, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
- Βράζουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 15-20 λεπτά μέχρι τα καρότα να μαλακώσουν.
- Πολτοποιούμε το μείγμα της κατσαρόλας στο μπλέντερ ή στο μούλτι και αδειάζουμε τη σούπα στην κατσαρόλα.
- Για πιο φίνα υφή, την σουρώνουμε από λεπτό, συρμάτινο σουρωτήρι.
- Αν είναι πολύ πηχτή, την αραιώνουμε με λίγο βραστό νερό ή ζωμό και τη βάζουμε να πάρει μια-δυο βράσεις. Αν είναι αραιή, την βράζουμε μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή πυκνότητα.
- Ελέγχουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε, τη σούπα καρότο και κύμινο, με φρέσκο ψωμί και ελιές της αρεσκείας μας.
Μυστικά
*Αν δεν μας αρέσει το κύμινο, μπορούμε να αρωματίσουμε τη σούπα με άνηθο ή μαϊντανό ή δυόσμο: θα βάλουμε τα κοτσάνια στο μαγείρεμα (θα τα αφαιρέσουμε στο τέλος) και θα τη σερβίρουμε με τα φύλλα τους ψιλοκομμένα. Πώς θα κάνουμε τη σούπα άλαδη; Παραλείπουμε το ελαιόλαδο και αχνίζουμε τα υλικά, αλατοπιπερωμένα, σε λίγο νερό, με σκεπασμένη την κατσαρόλα.