ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣούπα με κολοκύθα, καρότο και γλυκοπατάταΣούπα με κολοκύθα, καρότο και γλυκοπατάτα
10' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε σούπα με καρότο και κύμινο, αρχικά, σοτάρουμε, σε μια μέτρια κατσαρόλα, για 2-3 λεπτά στο λάδι, τα καρότα και το κρεμμύδι.
  2. Πασπαλίζουμε με λίγο κύμινο.
  3. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το νερό, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
  4. Βράζουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 15-20 λεπτά μέχρι τα καρότα να μαλακώσουν.
  5. Πολτοποιούμε το μείγμα της κατσαρόλας στο μπλέντερ ή στο μούλτι και αδειάζουμε τη σούπα στην κατσαρόλα.
  6. Για πιο φίνα υφή, την σουρώνουμε από λεπτό, συρμάτινο σουρωτήρι.
  7. Αν είναι πολύ πηχτή, την αραιώνουμε με λίγο βραστό νερό ή ζωμό και τη βάζουμε να πάρει μια-δυο βράσεις. Αν είναι αραιή, την βράζουμε μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή πυκνότητα.
  8. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε, τη σούπα καρότο και κύμινο, με φρέσκο ψωμί και ελιές της αρεσκείας μας.

Μυστικά

*Αν δεν μας αρέσει το κύμινο, μπορούμε να αρωματίσουμε τη σούπα με άνηθο ή μαϊντανό ή δυόσμο: θα βάλουμε τα κοτσάνια στο μαγείρεμα (θα τα αφαιρέσουμε στο τέλος) και θα τη σερβίρουμε με τα φύλλα τους ψιλοκομμένα. Πώς θα κάνουμε τη σούπα άλαδη; Παραλείπουμε το ελαιόλαδο και αχνίζουμε τα υλικά, αλατοπιπερωμένα, σε λίγο νερό, με σκεπασμένη την κατσαρόλα.

Άρθρα και Συνταγές με Καρότα

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών