Μια εύκολη και ελαφριά σούπα. Θα χρειαστούμε καρότα, ένα ξερό κρεμμύδι και λίγο κύμινο σε σκόνη.

10' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε μια μέτρια κατσαρόλα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά στο λάδι, τα καρότα και το κρεμμύδι.
  2. Πασπαλίζουμε με λίγο κύμινο, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το νερό, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
  3. Βράζουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 15-20 λεπτά μέχρι τα καρότα να μαλακώσουν.
  4. Πολτοποιούμε το μείγμα της κατσαρόλας στο μπλέντερ ή το μούλτι και αδειάζουμε τη σούπα στην κατσαρόλα.
  5. Για πιο φίνα υφή, την σουρώνουμε από λεπτό, συρμάτινο σουρωτήρι.
  6. Αν είναι πολύ πηχτή, την αραιώνουμε με λίγο βραστό νερό ή ζωμό και τη βάζουμε να πάρει μια-δυο βράσεις.
  7. Αν είναι αραιή, την βράζουμε μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή πυκνότητα.
  8. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε με φρέσκο ψωμί και ελιές της αρεσκείας μας.
  9. * ΣυμβουλήΑν δεν μας αρέσει το κύμινο, μπορούμε να αρωματίσουμε τη σούπα με άνηθο ή μαϊντανό ή δυόσμο: θα βάλουμε τα κοτσάνια στο μαγείρεμα (θα τα αφαιρέσουμε στο τέλος) και θα τη σερβίρουμε με τα φύλλα τους ψιλοκομμένα.
  10. Πώς θα κάνουμε τη σούοα άλαδη;Παραλείπουμε το ελαιόλαδο και αχνίζουμε τα υλικά, αλατοπιπερωμένα, σε λίγο νερό, με σκεπασμένη την κατσαρόλα.
  11. Συνεχίζουμε κανονικά.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών