ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΖυμαρικά φούρνου με μπρόκολο και μανιτάριαΖυμαρικά φούρνου με μπρόκολο και μανιτάρια
10' προετοιμασία
25' βράσιμο
Σύνολο: 35'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε σούπα με μπρόκολο και κοχυλάκια, αρχικά σοτάρουμε, σε μια βαθιά κατσαρόλα, κατά προτίμηση με βαρύ πυθμένα, σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα, το κρεμμύδι και το μπέικον μέχρι να αλλάξουν χρώμα, για 3–4 λεπτά.
  2. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για άλλα 30 δευτερόλεπτα, προσέχοντας μη μαυρίσει και πικρίσει.
  3. Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ (μετά από 2–3 λεπτά).
  4. Έπειτα, προσθέτουμε τα μπουκετάκια του μπρόκολου, τον ντοματοπελτέ διαλυμένο σε 1 φλιτζανάκι του καφέ κρύο νερό, τη ζάχαρη, το νερό ή το ζωμό και αλάτι.
  5. Μόλις το μείγμα πάρει μια καλή βράση, μετριάζουμε τη φωτιά και βράζουμε με ξεσκέπαστη κατσαρόλα για περίπου 7–8 λεπτά.
  6. Προσθέτουμε τα κοχυλάκια και συνεχίζουμε το βράσιμο όση ώρα ορίζει η συσκευασία τους.
  7. Σε αυτό το διάστημα θα έχει μαλακώσει και το μπρόκολο (χωρίς να έχει λιώσει).
  8. Αν κατά το μαγείρεμα, δούμε ότι εξατμίζονται τα υγρά γρήγορα, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό επιπλέον.
  9. Σερβίρουμε, τη σούπα με μπρόκολο και κοχυλάκια, στα πιάτα και πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα, τον μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Μυστικά

  • Μπορούμε να ρυθμίσουμε την πυκνότητα της σούπας σύμφωνα με το προσωπικό μας γούστο. Μπορούμε να βάλουμε λιγότερο νερό και το αποτέλεσμα να είναι ζουμερό αλλά όχι σούπα.
  • Αντί για μπέικον, μπορούμε να βάλουμε ίση ποσότητα σε χωριάτικο λουκάνικο, μανιάτικο σύγλινο, απάκι Κρήτης ή άλλο αλλαντικό της αρεσκείας μας.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 7.

Άρθρα και Συνταγές με Κρασί

Άρθρα και Συνταγές με Μπέικον

Άρθρα και Συνταγές με Μπρόκολο

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών