Η σούπα Pappa al Pomodoro κατάγεται από την Τοσκάνη και φτιάχνεται, όπως τόσα άλλα υπέροχα ιταλικά πιάτα, για να αξιοποιηθούν τα περισσεύματα – σε αυτή την περίπτωση, ψωμί και ντομάτες. Pappa σημαίνει «πολτός» και αυτή είναι η σωστή πυκνότητα της σούπας. Η Pappa al Pomodoro είναι μία από τις παραλλαγές της Pancotto (σούπα με ψωμί).

20' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Ζεσταίνουµε το λάδι σε µια βαθιά κατσαρόλα, σε χαµηλή φωτιά, και σοτάρουµε το σκόρδο και το κρεµµύδι για 5-6 λεπτά ή µέχρι να µαλακώσουν, αλλά να µην πάρουν χρώµα. Προσθέτουµε τις ντοµάτες και αλατοπιπερώνουµε. Σκεπάζουµε και σιγοβράζουµε για 30 λεπτά. Προσθέτουµε το ψωµί και σιγοβράζουµε, ανακατεύοντας µία ή δύο φορές, για 5 λεπτά.
  2. Ρίχνουµε τον ζωµό και συνεχίζουµε το βράσιµο για άλλα 5 λεπτά, ανακατεύοντας, µέχρι να διαλυθεί το ψωµί και να πήξει η σούπα. Αποσύρουµε από τη φωτιά και προσθέτουµε τον βασιλικό. Σκεπάζουµε την κατσαρόλα µε το καπάκι και την αφήνουµε για 1 ώρα, να πήξει ελαφρώς και να αποκτήσει θερµοκρασία δωµατίου. Ραντίζουµε µε λίγο παρθένο ελαιόλαδο και σερβίρουµε.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών