Η σούπα Pappa al Pomodoro κατάγεται από την Τοσκάνη και φτιάχνεται, όπως τόσα άλλα υπέροχα ιταλικά πιάτα, για να αξιοποιηθούν τα περισσεύματα – σε αυτή την περίπτωση, ψωμί και ντομάτες. Pappa σημαίνει «πολτός» και αυτή είναι η σωστή πυκνότητα της σούπας. Η Pappa al Pomodoro είναι μία από τις παραλλαγές της Pancotto (σούπα με ψωμί).
20'
προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε την σούπα με ψωμί και ντομάτα, ζεσταίνουµε το λάδι σε µια βαθιά κατσαρόλα, σε χαµηλή φωτιά, και σοτάρουµε το σκόρδο και το κρεµµύδι για 5-6 λεπτά ή µέχρι να µαλακώσουν, αλλά να µην πάρουν χρώµα.
- Προσθέτουµε τις ντοµάτες και αλατοπιπερώνουµε. Σκεπάζουµε και σιγοβράζουµε για 30 λεπτά.
- Προσθέτουµε το ψωµί και σιγοβράζουµε, ανακατεύοντας µία ή δύο φορές, για 5 λεπτά.
- Ρίχνουµε τον ζωµό και συνεχίζουµε το βράσιµο για άλλα 5 λεπτά, ανακατεύοντας, µέχρι να διαλυθεί το ψωµί και να πήξει η σούπα.
- Αποσύρουµε από τη φωτιά και προσθέτουµε τον βασιλικό.
- Σκεπάζουµε την κατσαρόλα µε το καπάκι και την αφήνουµε για 1 ώρα, να πήξει ελαφρώς και να αποκτήσει θερµοκρασία δωµατίου.
- Ραντίζουµε µε λίγο παρθένο ελαιόλαδο και σερβίρουµε την σούπα με ψωμί και ντομάτα.