ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚρύα σούπα ντομάτας (γκασπάτσο) με ροδάκινοΚρύα σούπα ντομάτας (γκασπάτσο) με ροδάκινοΗ σούπα Pappa al Pomodoro κατάγεται από την Τοσκάνη και φτιάχνεται, όπως τόσα άλλα υπέροχα ιταλικά πιάτα, για να αξιοποιηθούν τα περισσεύματα – σε αυτή την περίπτωση, ψωμί και ντομάτες. Pappa σημαίνει «πολτός» και αυτή είναι η σωστή πυκνότητα της σούπας. Η Pappa al Pomodoro είναι μία από τις παραλλαγές της Pancotto (σούπα με ψωμί).

20' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε την σούπα με ψωμί και ντομάτα, ζεσταίνουµε το λάδι σε µια βαθιά κατσαρόλα, σε χαµηλή φωτιά, και σοτάρουµε το σκόρδο και το κρεµµύδι για 5-6 λεπτά ή µέχρι να µαλακώσουν, αλλά να µην πάρουν χρώµα.
  2. Προσθέτουµε τις ντοµάτες και αλατοπιπερώνουµε. Σκεπάζουµε και σιγοβράζουµε για 30 λεπτά.
  3. Προσθέτουµε το ψωµί και σιγοβράζουµε, ανακατεύοντας µία ή δύο φορές, για 5 λεπτά.
  4. Ρίχνουµε τον ζωµό και συνεχίζουµε το βράσιµο για άλλα 5 λεπτά, ανακατεύοντας, µέχρι να διαλυθεί το ψωµί και να πήξει η σούπα.
  5. Αποσύρουµε από τη φωτιά και προσθέτουµε τον βασιλικό.
  6. Σκεπάζουµε την κατσαρόλα µε το καπάκι και την αφήνουµε για 1 ώρα, να πήξει ελαφρώς και να αποκτήσει θερµοκρασία δωµατίου.
  7. Ραντίζουµε µε λίγο παρθένο ελαιόλαδο και σερβίρουµε την σούπα με ψωμί και ντομάτα.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών