Χωρίς πλάσιμο, χωρίς τηγάνισμα, όλη η γεύση!

15' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 15 λεπτά

Υλικά

Διαδικασία

  1. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα ντοματάκια με το χυμό τους. Τα αφήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 7 με 8 λεπτά, ανακατεύοντας ώστε να στεγνώσει η σάλτσα. Στο τέλος, προσθέτουμε τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς. Αφήνουμε τη σάλτσα στην άκρη να κρυώσει.
  2. Σε ένα μπολ μουσκεύουμε το ψωμί στο κρασί μέχρι να μαλακώσει και το στύβουμε καλά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Σε μια λεκανίτσα ενώνουμε τον κιμά με το λιωμένο σκόρδο, τα αυγά ελαφρά χτυπημένα, το ψωμί, το κύμινο, την κρύα σάλτσα ντομάτας, τη ρίγανη, τη γραβιέρα και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε τα υλικά, τα ζυμώνουμε και μεταφέρουμε το μείγμα σε μια λαδωμένη μακρόστενη φόρμα για κέικ. Σκεπάζουμε τη φόρμα με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο φούρνο στους 180° C για 1 ώρα. Στα τελευταία 15 λεπτά ξεσκεπάζουμε τη φόρμα και αφήνουμε το ρολό φόρμας να ροδίσει λίγο.
  3. Αποσύρουμε το ταψί από το φούρνο και όταν κρυώσει λίγο, ξεφορμάρουμε τον κιμά σε μια μακρόστενη πιατέλα. Κόβουμε σε κομμάτια και γαρνίρουμε, αν θέλουμε, με μια ελαφριά σάλτσα ντομάτας. Συνοδεύουμε με πουρέ πατάτας ή ρύζι πιλάφι.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών