15'
προετοιμασία
40' μαγείρεμα
12 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 12 ώρες και 55'
Υλικά
Μερίδες: για 10-12 σουβλάκιαΓια τον καβουρμά
Διαδικασία
Καβουρμάς
- Αλατίζουμε το κρέας καλά και το βάζουμε σε σουρωτήρι.
- Βάζουμε το σουρωτήρι με το κρέας σε ένα ταψί, σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 βράδυ, να στραγγίξουν τα υγρά του.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το κρέας, το οποίο θα πρέπει να καλύπτεται από το λάδι.
- Το μαγειρεύουμε για 30 λεπτά, ανακατεύοντάς το τακτικά.
- Βγάζουμε το κρέας με τρυπητή κουτάλα σε ένα μεγάλο βάζο.
- Το πασπαλίζουμε με πιπέρι και την κανέλα και το καλύπτουμε με το λάδι όπου το μαγειρέψαμε.
- Το αφήνουμε να κρυώσει, κλείνουμε με το καπάκι και το διατηρούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 μήνα.
Σερβίρισμα
- Παίρνουμε κομμάτια καβουρμά χωρίς λίπος από το βάζο και τα ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι.
- Τα βγάζουμε και στο ίδιο τηγάνι ψήνουμε τις πίτες μέχρι να ροδίσουν καλά.
- Βάζουμε σε κάθε πίτα ντοματίνια κομμένα, 1 μεγάλη κουταλιά ξινομυζήθρα και τον καβουρμά ζεστό.
- Τυλίγουμε και σερβίρουμε.