15' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
12 ώρες αναμονή
Σύνολο: 12 ώρες και 55 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: για 10-12 σουβλάκια

Για τον καβουρμά

Διαδικασία

Καβουρμάς

  1. Αλατίζουμε το κρέας καλά και το βάζουμε σε σουρωτήρι.
  2. Βάζουμε το σουρωτήρι με το κρέας σε ένα ταψί, σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 βράδυ, να στραγγίξουν τα υγρά του.
  3. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το κρέας, το οποίο θα πρέπει να καλύπτεται από το λάδι.
  4. Το μαγειρεύουμε για 30 λεπτά, ανακατεύοντάς το τακτικά.
  5. Βγάζουμε το κρέας με τρυπητή κουτάλα σε ένα μεγάλο βάζο.
  6. Το πασπαλίζουμε με πιπέρι και την κανέλα και το καλύπτουμε με το λάδι όπου το μαγειρέψαμε.
  7. Το αφήνουμε να κρυώσει, κλείνουμε με το καπάκι και το διατηρούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 μήνα.

Σερβίρισμα

  1. Παίρνουμε κομμάτια καβουρμά χωρίς λίπος από το βάζο και τα ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι.
  2. Τα βγάζουμε και στο ίδιο τηγάνι ψήνουμε τις πίτες μέχρι να ροδίσουν καλά.
  3. Βάζουμε σε κάθε πίτα ντοματίνια κομμένα, 1 μεγάλη κουταλιά ξινομυζήθρα και τον καβουρμά ζεστό.
  4. Τυλίγουμε και σερβίρουμε.

Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Συνταγές με Τυρί

Συνταγές με Χοιρινό

Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Συνταγές για Σνακ

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών