Τρώμε ψάρι στο τηγάνι, αλλά όχι τηγανιτό και με άρωμα από γλυκό λευκό κρασί.

10' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 25 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη σάλτσα:

Διαδικασία

  1. Βράζουμε το σπαγκέτι αλ ντέντε, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Σάλτσα: Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ή σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τον τόνο, 1 κουτάλα από το νερό των μακαρονιών που κρατήσαμε και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την κάππαρη, τις λιαστές ντομάτες, τα κουκουνάρια και αλατοπιπερώνουμε. Μόλις τα μακαρόνια βράσουν, τα μεταφέρουμε με μια πιρούνα ή μι αλαβίδα στο τηγάνι ή στην κατσαρόλα και τα ενώνουμε με τη σάλτσα, ανακατεύοντας καλά. Πασπαλίζουμε με το βασιλικό, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε αμέσως.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών