10'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'
Υλικά
Μερίδες: 4Για τη σάλτσα
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε σπαγγέτι με τόνο, κάππαρη, κουκουνάρια και βασιλικό, αρχικά βράζουμε το σπαγγέτι αλ ντέντε, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σάλτσα
- Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ή σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο για 1 λεπτό.
- Προσθέτουμε τον τόνο, 1 κουτάλα από το νερό των μακαρονιών που κρατήσαμε και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε την κάππαρη, τις λιαστές ντομάτες, τα κουκουνάρια και αλατοπιπερώνουμε.
- Μόλις τα μακαρόνια βράσουν, τα μεταφέρουμε με μια πιρούνα ή μια λαβίδα στο τηγάνι ή στην κατσαρόλα και τα ενώνουμε με τη σάλτσα, ανακατεύοντας καλά.
- Πασπαλίζουμε με το βασιλικό, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σερβίρουμε αμέσως το σπαγγέτι με τόνο, κάππαρη, κουκουνάρι και βασιλικό.