ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΖυμαρικά με σουτζούκι, γαρίδες, μαστιχοτύρι και κρέμα από φυστίκια ΑιγίνηςΖυμαρικά με σουτζούκι, γαρίδες, μαστιχοτύρι και κρέμα από φυστίκια Αιγίνης
25' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 55'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για τη μακαρονάδα με γαρίδες σαγανάκι, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά 40 ml από το λάδι.
  2. Ρίχνουμε τα κελύφη και τα κεφάλια από τις γαρίδες και σοτάρουμε για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα, πιέζοντάς τα με μια κουτάλα για να βγάλουν το ζουμί τους. Τα αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα.
  3. Βάζουμε στο τηγάνι με το αρωματικό λάδι το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές και τον γλυκάνισο για 3-4 λεπτά.
  4. Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε για 2 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  5. Ρίχνουμε τις ντομάτες και αλατοπίπερο, μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 10-12 λεπτά, μέχρι να δέσει κάπως η σάλτσα.
  6. Προσθέτουμε τη φέτα και τις γαρίδες και μαγειρεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να γίνουν οι γαρίδες.
  7. Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα ενώνουμε όσο είναι ζεστά με τη σάλτσα.
  8. Σερβίρουμε τα μακαρόνια και, αν θέλουμε, για πιο πληθωρικό αποτέλεσμα, πασπαλίζουμε με την τριμμένη κεφαλογραβιέρα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 135.

Άρθρα και Συνταγές με Γαρίδες

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT