25'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 55'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για τη μακαρονάδα με γαρίδες σαγανάκι, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά 40 ml από το λάδι.
- Ρίχνουμε τα κελύφη και τα κεφάλια από τις γαρίδες και σοτάρουμε για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα, πιέζοντάς τα με μια κουτάλα για να βγάλουν το ζουμί τους. Τα αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα.
- Βάζουμε στο τηγάνι με το αρωματικό λάδι το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές και τον γλυκάνισο για 3-4 λεπτά.
- Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε για 2 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Ρίχνουμε τις ντομάτες και αλατοπίπερο, μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 10-12 λεπτά, μέχρι να δέσει κάπως η σάλτσα.
- Προσθέτουμε τη φέτα και τις γαρίδες και μαγειρεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να γίνουν οι γαρίδες.
- Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα ενώνουμε όσο είναι ζεστά με τη σάλτσα.
- Σερβίρουμε τα μακαρόνια και, αν θέλουμε, για πιο πληθωρικό αποτέλεσμα, πασπαλίζουμε με την τριμμένη κεφαλογραβιέρα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 135.