15' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους, ώστε να γίνουν αλ ντέντε.
  2. Τα στραγγίζουμε, τα ρίχνουμε ξανά στην (άδεια) κατσαρόλα όπου τα βράσαμε και τα διατηρούμε κατά μέρος, ζεστά.
  3. Παράλληλα σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις σπασμένες σκελίδες σκόρδου για 1/2 λεπτό, ίσα να σκορπίσουν το άρωμά τους, χωρίς να ροδίσουν γιατί θα πικρίσουν.
  4. Τις πετάμε, χαμηλώνουμε αρκετά τη φωτιά, ρίχνουμε στο λάδι τα κολοκυθάκια και τα σιγομαγειρεύουμε περίπου για 10 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να σωθούν τα υγρά που θα βγάλουν και τα κολοκυθάκια να ροδίσουν καλά και να καραμελώσουν.
  5. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε στο σκεύος με τα κολοκυθάκια τα ζυμαρικά, το δυόσμο και το τυρί, ανακατεύουμε, ρίχνουμε και τις ντομάτες, ανακινούμε και σερβίρουμε αμέσως.

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές με Κολοκυθάκια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών