15' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 55 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4 - 6

Διαδικασία

  1. Για τη σπαγκέτι με παντζάρια, καρύδια και φέτα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  2. Tυλίγουμε τους βολβούς, τον καθένα ξεχωριστά, πρώτα με λαδόκολλα και μετά με αλουμινόχαρτο και τους ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. (Δοκιμάζουμε τρυπώντας με ένα μαχαίρι.)
  3. Ξεφουρνίζουμε και τους αφήνουμε για λίγο, να γίνουν χλιαροί.
  4. Όσο είναι ακόμα χλιαροί (το τονίζουμε, γιατί έτσι καθαρίζονται ευκολότερα), τους ξεφλουδίζουμε, τους κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τους βάζουμε σε βαθύ μπολ.
  5. Αμέσως τους αλατοπιπερώνουμε και τους περιχύνουμε με το μισό λάδι και όλο το ξίδι.
  6. Παράλληλα, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  7. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε στην άκρη 1 φλιτζ. τσαγιού από το νερό όπου τα βράσαμε.
  8. Στην άδεια πλέον κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι και το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για 1/2 λεπτό.
  9. Ρίχνουμε τα σπαγκέτι, τη φέτα και τα παντζάρια και όσο νερό χρειάζεται από αυτό που κρατήσαμε στην άκρη ώστε να είναι ζουμερά.
  10. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ανακατεύουμε καλά και μοιράζουμε στα πιάτα.
  11. Για τη σπαγκέτι με παντζάρια, καρύδια και φέτα πασπαλίζουμε κάθε πιάτο με το ξύσμα λεμονιού, την καρυδόψιχα και την παρμεζάνα και στολίζουμε με λίγα από τα τρυφερά παντζαρόφυλλα που είχαμε στην άκρη.

Ελληνικό Pinot Noir δεξαμενής

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 181.

Συνταγές με Ζυμαρικά

Συνταγές με Παντζάρια

Συνταγές με Τυρί

Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών