30' προετοιμασία
Σύνολο: 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 8

Διαδικασία

  1. Για τη σαλάτα με σπανάκι, καρότο, ξερά φρούτα και γλυκόξινη σάλτσα, βάζουμε το σπανάκι σε ένα μπολ και προσθέτουμε το τριμμένο καρότο, τα κράνμπερις, τις σταφίδες και τα κουκουνάρια.
  2. Χτυπάμε στο μούλτι το ελαιόλαδο με το μέλι, το χυμό πορτοκαλιού, το ξίδι και αλατοπίπερο. Περιχύνουμε τη σαλάτα με λίγη από τη σάλτσα, ανακατεύουμε απαλά και μεταφέρουμε σε μια σαλατιέρα.
  3. Προσθέτουμε και την υπόλοιπη σάλτσα, πασπαλίζουμε με το ξύσμα πορτοκαλιού και σερβίρουμε.

Μυστικά

Κράνμπερις, μοιάζουν με μούρα, έχουν υπόξινη γεύση και είναι κοντινοί συγγενείς με τα δικά μας κράνα. Φρέσκα υπάρχουν από τον Οκτώβριο έως τις αρχές Φεβρουαρίου. Τα φέρνουν μεγάλα σούπερ μάρκετ. Τα βρίσκουμε επίσης σε κατεψυγμένη μορφή - σε μεγάλα σούπερ μάρκετ, παντοπωλεία και σε καταστήματα με ρωσικά τρόφιμα. Εναλλακτικά, βάζουμε ξερά κράνμπερις).

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 92.

Συνταγές με Λαχανικά

Συνταγές με Ξερά φρούτα

Συνταγές με Ξηροί καρποί

Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών