20'
προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί, για 3-4 λεπτά.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε 1-2 φορές και βάζουμε το σπανάκι.
- Αλατίζουμε και ανακατεύουμε υπομονετικά. Στην αρχή θα ξεχειλίζει στην κατσαρόλα αλλά με το σοτάρισμα θα μαραθεί και θα μειωθεί πολύ ο όγκος του. Σοτάρουμε μέχρι να σωθούν τα περισσότερα από τα υγρά του σπανακιού. Το ίδιο κάνουμε αν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένο σπανάκι.
- Στο τέλος, προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.
- Ελέγχουμε το αλατοπίπερο.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
- Αδειάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ένα μέτριο πυρίμαχο ταψί (που έχουμε λαδώσει ελαφρώς) και το στρώνουμε με τη ράχη ενός κουταλιού.
- Με το κουτάλι σχηματίζουμε μικρές φωλιές μέσα στις οποίες σπάμε τα αυγά. Τα αλατοπιπερώνουμε.
- Βάζουμε στην άδεια κατσαρόλα τις 2 κουταλιές λάδι και τηγανίζουμε τους κύβους του ψωμιού μέχρι να ροδίσουν απαλά (θα συνεχιστεί το ψήσιμό τους στο φούρνο).
- Τους σκορπίζουμε στην επιφάνεια του φαγητού μαζί με τα κομμάτια του λουκάνικου.
- Ψήνουμε το φαγητό για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τα αυγά καταπώς μας αρέσουν.
- Σερβίρουμε με σπάτουλα το σπανάκι με τα λουκάνικα, τα κρουτόν και τα αυγά, με προσοχή να μη σπάσουν τα τελευταία.