20' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 45 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί, για 3-4 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε 1-2 φορές και βάζουμε το σπανάκι.
  3. Αλατίζουμε και ανακατεύουμε υπομονετικά. Στην αρχή θα ξεχειλίζει στην κατσαρόλα αλλά με το σοτάρισμα θα μαραθεί και θα μειωθεί πολύ ο όγκος του. Σοτάρουμε μέχρι να σωθούν τα περισσότερα από τα υγρά του σπανακιού. Το ίδιο κάνουμε αν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένο σπανάκι.
  4. Στο τέλος, προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.
  5. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο.
  6. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
  7. Αδειάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ένα μέτριο πυρίμαχο ταψί (που έχουμε λαδώσει ελαφρώς) και το στρώνουμε με τη ράχη ενός κουταλιού.
  8. Με το κουτάλι σχηματίζουμε μικρές φωλιές μέσα στις οποίες σπάμε τα αυγά. Τα αλατοπιπερώνουμε.
  9. Βάζουμε στην άδεια κατσαρόλα τις 2 κουταλιές λάδι και τηγανίζουμε τους κύβους του ψωμιού μέχρι να ροδίσουν απαλά (θα συνεχιστεί το ψήσιμό τους στο φούρνο).
  10. Τους σκορπίζουμε στην επιφάνεια του φαγητού μαζί με τα κομμάτια του λουκάνικου.
  11. Ψήνουμε το φαγητό για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τα αυγά καταπώς μας αρέσουν.
  12. Σερβίρουμε με σπάτουλα το σπανάκι με τα λουκάνικα, τα κρουτόν και τα αυγά, με προσοχή να μη σπάσουν τα τελευταία.

Συνταγές με Αυγά

Συνταγές με Λουκάνικα

Συνταγές με Σπανάκι

Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών