
20'
προετοιμασία
1 ώρα και 10' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 30'
Υλικά
Μερίδες: 4-6Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε σπανακοκεφτέδες, ξεκινάμε βράζοντας τη φάβα σε 350 ml νερό για 45 λεπτά ή μέχρι να πιει το νερό και να λιώσει. Aποσύρουμε, αλατίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
- Σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε το σπανάκι για 2 λεπτά. Στραγγίζουμε, αφήνουμε να κρυώσει και στύβουμε με τα χέρια.
- Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσει.
- Ρίχνουμε σταδιακά το γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς για 5-6 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία και σφιχτή μπεσαμέλ. Αποσύρουμε, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
- Προσθέτουμε τη γραβιέρα, το ξύσμα, τον δυόσμο, το σπανάκι, τη φάβα και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Πλάθουμε κεφτέδες, αλευρώνουμε και αραδιάζουμε στο ταψί. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 141.