ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣπανακοκεφτέδες με γιαούρτιΣπανακοκεφτέδες με γιαούρτι
20' προετοιμασία
1 ώρα και 10' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 30'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε σπανακοκεφτέδες, ξεκινάμε βράζοντας τη φάβα σε 350 ml νερό για 45 λεπτά ή μέχρι να πιει το νερό και να λιώσει. Aποσύρουμε, αλατίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
  2. Σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε το σπανάκι για 2 λεπτά. Στραγγίζουμε, αφήνουμε να κρυώσει και στύβουμε με τα χέρια.
  3. Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσει.
  4. Ρίχνουμε σταδιακά το γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς για 5-6 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία και σφιχτή μπεσαμέλ. Αποσύρουμε, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
  5. Προσθέτουμε τη γραβιέρα, το ξύσμα, τον δυόσμο, το σπανάκι, τη φάβα και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
  6. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  7. Πλάθουμε κεφτέδες, αλευρώνουμε και αραδιάζουμε στο ταψί. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  8. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 141.

Άρθρα και Συνταγές με Σπανάκι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών