ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΡολό με σαντιγί και μαρόν γλασέΡολό με σαντιγί και μαρόν γκλασέ
20' προετοιμασία
53' μαγείρεμα
13 ώρες και 30' αναμονή
Σύνολο: 14 ώρες και 43'

Υλικά

Κομμάτια: 70 - 80

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μαρόν γλασέ, αρχικά βάζουμε τα κάστανα σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό.
  2. Τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά και τα βράζουμε για 10 λεπτά από τη στιγμή του κοχλασμού.
  3. Τα στραγγίζουμε αδειάζοντας το νερό της κατσαρόλας σε μεγάλο σουρωτήρι.
  4. Ξεφλουδίζουμε προσεκτικά τα κάστανα. Αφαιρούμε διαδοχικά την εξωτερική φλούδα και την εσωτερική λεπτή φλούδα.
  5. Ρίχνουμε τη ζάχαρη σε μια πλατιά και ρηχή κατσαρόλα.
  6. Προσθέτουμε τις 2½ κούπες νερό και τη βανίλια.
  7. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για 7-8 λεπτά από τη στιγμή του κοχλασμού.
  8. Προσθέτουμε τα καθαρισμένα κάστανα.
  9. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το βράσιμο για 5 λεπτά.
  10. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  11. Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε μερικές φορές.
  12. Αφήνουμε τα κάστανα όπως είναι, να πιούν το σιρόπι, για 12 ώρες.
  13. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150° C, στον αέρα.
  14. Στρώνουμε με λαδόκολλα μια μεγάλη λαμαρίνα ή ένα μεγάλο ταψί.
  15. Αραδιάζουμε τα σιροπιασμένα κάστανα πάνω στη λαδόκολλα.
  16. Τα βάζουμε στον φούρνο και τα ψήνουμε στον αέρα για 30 λεπτά.
  17. Κατόπιν σβήνουμε τον φούρνο και τα αφήνουμε μέσα να στεγνώσουν για άλλα 30 λεπτά.
  18. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν εκτός φούρνου για τουλάχιστον 1 ώρα. Αν θέλουμε, τα τυλίγουμε ένα-ένα με αλουμινόχαρτο ή με σελοφάν.

Μυστικά

Προσθέστε στο νερό που βράζουν τα κάστανα και 1 κουταλιά ελαιόλαδο. Θα σας διευκολύνει πολύ στο καθάρισμα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 11.

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Κάστανα

Άρθρα και Συνταγές με Λεμόνι

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών