Η καλύτερη πίτσα είναι αυτή που θα φτιάξουμε μόνοι μας…

1 ώρα προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη ζύμη

Για την επικάλυψη

Διαδικασία

  1. Ζύμη: Βάζουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη και το χλιαρό νερό σε ένα μπολ και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μείγμα σε ζεστό μέρος, ώσπου να εμφανιστούν φυσαλίδες στην επιφάνειά του. Βάζουμε στο μίξερ το αλεύρι, το λάδι και το μείγμα της μαγιάς και τα δουλεύουμε καλά για 5 - 8 λεπτά, ώσπου να ετοιμάσουμε μια λεία ζύμη. Την αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και την αφήνουμε να «ξεκουραστεί» για 20 λεπτά σε ζεστό μέρος, σκεπασμένη, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Τη ζυμώνουμε με τα χέρια για λίγο και τη χωρίζουμε σε 4 ίσα μέρη, τα οποία πλάθουμε σε μπάλες και τα αφήνουμε για άλλα 20 λεπτά, ώσπου να διπλασιαστούν σε όγκο.Σάλτσα ντομάτας: Σε μια φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε το σκόρδο στο ελαιόλαδο, για 15 δευτερόλεπτα, σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε την ντομάτα και μαγειρεύουμε σε πολύ δυνατή φωτιά, ώσπου να εξατμιστούν όλα τα υγρά της. Λίγο πριν αποσύρουμε, προσθέτουμε τα μυρωδικά της αρεσκείας μας και αλατοπιπερώνουμε.Πίτσες: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200º C. Ανοίγουμε κάθε μπάλα ζύμης με τον πλάστη, σε δίσκους λεπτού πάχους. Απλώνουμε σε κάθε δίσκο μια μικρή ποσότητα (περίπου 1 κουτ. σούπας) σάλτσα ντομάτας και καλύπτουμε με το κασέρι. Τοποθετούμε τις πίτσες σε ταψάκια της πίτσας και τις ψήνουμε για 10-15 λεπτά, σε δόσεις. Συμβουλές
  2. Η συνταγή για τη ζύμη που σας δίνουμε είναι εύκολη, σχετικά γρήγορη και πολύ νόστιμη, πράγμα που θα διαπιστώσετε και μόνοι σας αν τη φτιάξετε. Για να γλιτώσετε χρόνο, μπορείτε να φτιάξετε τις πίτσες χρησιμοποιώντας μεγάλες αραβικές πίτες που θα βρείτε σε όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ, μόνο που θα πρέπει να τις ψήσετε λιγότερο, ίσα να λιώσει το τυρί, γιατί αλλιώς θα καούν.
  3. Αν δεν διαθέτετε ταψάκια πίτσας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε στρογγυλό ταψάκι, με πολύ χαμηλά τοιχώματα, ώστε να ψηθεί καλά η ζύμη.
  4. Η ποσότητα της σάλτσας είναι μεγάλη. Οση δεν χρησιμοποιήσετε θα τη διατηρήσετε στο ψυγείο για άλλη χρήση, π.χ. σε μακαρονάδες.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών